Vika Azarenka, nemulțumită de Iga Swiatek: "Să se uite cu atenție înainte să vorbească"

Vika Azarenka, nemulțumită de Iga Swiatek: "Să se uite cu atenție înainte să vorbească"

Una dintre cele mai experimentate jucătoare din circuit, Vika Azarenka, s-a arătat nemulțumită de o declarație făcută de poloneza Iga Swiatek.

Lidera clasamentului WTA a afirmat zilele trecute că în vestiar există o anumită tensiune între jucătoare pe fondul războiului început de Rusia în Ucraina.

Când a auzit această declarație, bielorusa Vika Azarenka a precizat că nu simte tensiunea și i-a cerut lui Swiatek să fie mai atentă înainte să vorbească.

"Personal, nu am văzut acesasta tensiune. Este clar că sunt unele jucătoare care au anumite sentimente și comportament diferit. Nu împărtășesc aceeași viziune ca Iga. Aș încuraja-o să se uite cu atenție la lucrurile care s-au întâmplat înainte să vorbească. Ca membru al Consiliului Jucătorilor, aș fi foarte fericită să o învăț și să-i arăt tot ce s-a întâmplat. Ar fi o cale mult mai potrivită să avem această discuție", a spus Vika Azarenka într-o conferință de presa.

ADVERTISING

Dincolo de declarația lui Swiatek, între jucătoarele din Ucraina și Rusia există o tensiune ce a putut fi observată în ultimul an.

Jucătoarele din Ucraina au reproșat faptul că sportivele din Rusia nu fac nimic pentru a atrage atenția asupra războiului.

Un ultim exemplu s-a întâmplat la Indian Wells, unde ucraineanca Lesia Tsurenko s-a retras înaintea confruntării cu bielorusa Aryna Sabalenka deoarece nu dorea să o întâlnească. „E vina ta, susții regimul sângeros al dictatorului tău. Ești complet de partea lui. Evenimentele teribile sunt și din vina ta, Aryna. Porți aceeași vină ca oricine altcineva care este de partea regimurilor din Belarus și Rusia,” i-a transmis Nikita Vlasov Arynei Sabalenka, număr 2 WTA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!