UEFA pune la cale un plan de a oferi wild card-uri echipelor saudite din următoarea ediție a Champions League - presă

UEFA pune la cale un plan de a oferi wild card-uri echipelor saudite din următoarea ediție a Champions League - presă

UEFA pune la cale în această perioadă un plan îndrăzneț în ce privește viitoarele ediții de Champions League.

Astfel, o dată cu schimbarea formatului Ligii Campionilor, din sezonul competițional următor, 2024/2025, UEFA ar plănui să invite diferite cluburi din Arabia Saudită, prin apariția unor wild-carduri asemănătoare cu cele din tenis.

Numărul de echipe participante va crește de la 32 la 36, urmând să nu mai existe grupe, ci o serie unică, în care fiecare echipă va juca în prima fază a competiției opt meciuri cu opt adversari diferiți, patru partide acasă, patru în deplasare.

ADVERTISING

Iar un proiect este acela ca UEFA să invite cluburi din afara Europei, mai precis din Arabia Saudită, având în vedere ascensiunea incredibilă a fotbalului de acolo, cu salarii enorme pentru mari vedete ale sportului cu balonul rotund. Acolo evoluează deja Ronaldo, Benzema, Kante, Koulibaly, Firmino, Henderson și mulți alții, dar și mulți antrenori de top.

How will the new Champions League work?

Așa cum anunță calciomercato.com, liderii forului de la Nyon se gândesc să invite cluburile saudite, pentru ca astfel Ronaldo și Benzema, de exemplu, să evolueze contra fostelor lor formații, în tricourile lui Al Nassr sau Al-Ittihad.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ideea UEFA ar fi să folosească wild card-uri care să servească drept invitații pentru cluburile saudite, astfel încât jucătorii care au ales campionatul arab să poată continua să joace în Liga Campionilor. O mișcare pentru a nu pierde campionii care au decis banii șeicilor.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!