Juventus a fost exclusă de UEFA din Conference League

Juventus a fost exclusă de UEFA din Conference League

UEFA a luat o decizie radicală în privința formației italiene Juventus Torino, care trebuia să fie angrenată în cupele europene, în Conference League mai exact.

Juventus a primit o sancțiune dură de la UEFA, la câteva luni după ce a fost penalizată cu 15 puncte în Serie A, sezonul trecut. Și chiar dacă și-a primit apoi punctele înapoi, forul continental a luat decizia de a-i pedepsi pe torinezi pentru neregulile găsite în scandalul „plusvalențelor fictive Primsa”.

Decizia a fost una radicală, de a exclude clubul piemontez din cupele europene. Juve nu va participa în grupele Conference League, acolo unde era deja calificată, după cum scrie Corriere dello Sport.

ADVERTISING

Juventus a decis să nu conteste sancțiunea pentru ca UEFA să nu vină cu măsuri suplimentare pentru ediția 2024/2025.

Procurorii italieni au descoperit 42 de transferuri fictive, din care au ieșit câștiguri de capital de 155 de milioane de euro, în perioada 2018 - 2021. Locul său în Conference League va fi ocupat de Fiorentina, chiar finalista de anul trecut. O altă excludere din partea UEFA a unei echipe de top a fost și cea a celor de la Osasuna.

D.A.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!