Toulouse a câștigat Cupa Franței, după un meci de poveste cu Nantes (Video)

Toulouse a câștigat Cupa Franței, după un meci de poveste cu Nantes (Video)

Echipa franceză de fotbal Toulouse FC a câștigat a doua Cupă a Franței din istoria clubului, după o finală în care a făcut spectacol sâmbătă seara pe Stade de France.

A fost 5-1 pentru gruparea alb-violetă în disputa cu FC Nantes, deținătoarea trofeului. În fața a 78.000 de oameni, Toulouse a început în trombă jocul și conducea încă de la pauză cu scorul de 4-0, după dublele semnate de Logan Costa și Dallinga.

Zakaria Aboukhlal a mai marcat după pauză pentru Toulouse, în timp ce pentru Nantes a punctat din penalti golul de onoare Ludovic Blas, în minutul 75.

Precedentul trofeu venea în 1957 pentru TFC, după o finală cu Angers, scor 6-3. Mai mult, Toulouse a doborât un record de 53 de ani în ce privește cea mai mare diferență de scor din finala Coupe de France. În 1970, Saint-Etienne o învingea tot pe Nantes, scor 5-0.

ADVERTISING

De asemenea, în primul 11 folosit de antrenorul Philippe Montanier de la Toulouse nu a încăput niciun jucător francez. Gruparea franceză va evolua în sezonul viitor în grupele Europa League.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!