Simona Halep oferă câteva sfaturi esențiale tinerilor care vor să joace tenis: Un turneu câștigat la 13 ani e egal cu zero

Simona Halep oferă câteva sfaturi esențiale tinerilor care vor să joace tenis: Un turneu câștigat la 13 ani e egal cu zero

Simona Halep a oferit câteva sfaturi pentru copiii care vor să se apuce de tenis, mai exact cei care au deja performanțe la o vârstă prea fragedă, dar mai ales pentru părinții acestora.

Românca de două ori campioană într-un turneu de Mare Șlem, a vrut să transmită câteva lucruri părinților care își dau copiii la tenis și a dorit să explice care poate fi influența nefastă a acestora vis-a-vis de potențialul tinerilor.

“Sincer să spun, mie mi-a cam plăcut stressul de mică. Vorba lui Darren (n.r.: Darren Cahill, antrenorul australian al Simonei), tu dacă nu joci cu presiune, nu joci bine. Plângeam de rușine la 6 ani când intram pe teren, iar tata mă certa mereu, nu pentru că pierdeam ci pentru că aveam mereu emoții și îmi era rușine..

ADVERTISING

Faptul că am câștigat Roland Garros acum doi ani mi-a dat multă încredere că pot juca la un alt nivel. De fiecare dată când mă întâlnesc cu părinți de copii care joacă tenis mereu încerc să le spun că efectiv nu înseamnă mai nimic un titlu luat la 13-15 ani. E egal cu zero. Trebuie copilul lăsat să se dezvolte frumos, să se bucure de joc, să vadă că îi place mult sau nu. Nu trebuie să lași emoțiile, presiunea să te controleze“, a ținut să spună Simona Halep, locul 2 mondial WTA, într-o discuție pe care a avut-o în cadrul podcastului BT Talks.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acum un an, Halep începea povestea care a dus către triumful de la Wimbledon, iar de acest lucru și-a adus aminte sportiva noastră printr-o postare pe Facebook:

Simona Halep și-a adus aminte de triumful de la Wimbledon: Îmi lipsește acest loc special

Trebuie spus că Simona Halep va reveni pe teren după o pauză de mai bine de patru luni. Sportiva noastră va participa la începutul lunii iulie la un turneu demonstrativ programat la Cluj, în data de 5 iulie. Astfel, Simona va juca un meci dublu mixt alături de Horia Tecau, în cadrul Sports Festival.

ADVERTISING

La turneul de la Cluj vor mai participa jucătoare precum Irina Begu, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Gabriela Ruse, Miriam Bulgaru și Georgia Crăciun.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!