Șansă istorică pentru Simone Tempestini la Rally di Roma Capitale

Șansă istorică pentru Simone Tempestini la Rally di Roma Capitale

Sixtuplul campion național absolut de raliuri, Simone Tempestini, va reprezenta România în acest weekend în țara sa natală, Italia, la a șasea etapă din Campionatul European, Rally di Roma Capitale, și are nevoie de o clasare în Top 4 pentru a urca pe locul 2 în clasamentul general al competiției continentale.

După ce la finalul săptămânii trecut a obținut a treia victorie consecutivă în Raliul Sibiului, Tempestini și copilotul său Sergiu Itu au plecat spre Italia, acolo unde au început recunoașterile pentru raliul care se desfășoară la Roma. Este pentru al patrulea an când cei doi concurează la această etapă continentală, cea mai bună clasare fiind poziția a cincea la edițiile din 2017 și 2020. Și de această dată, aceștia se vor afla la bordul unei Skoda Fabia Rally2.

Lista ponturilor din Italia pentru meciurile de azi

„E unul dintre raliurile care îmi place mult, abia aștept să fim la start. Sunt deja câțiva piloți care știu la perfecție traseul și cu siguranță va fi dificil cu favoriții locali, dar sunt convins că vom reprezenta România cu mândrie”, a spus Tempestini, clasat în acest moment pe locul 3 în clasamentul general al Campionatului European de Raliuri.

Cu 64 de puncte după cinci etape, la 6 lungimi de locul 2, ocupat de Nil Solans, pilotul de la Napoca Rally Academy poate profita de faptul că spaniolul absentează din cauza unor probleme tehnice de la această etapă și cu o clasare în Top 4 își poate asigura poziția secundă. Din spate vin însă din urmă Alberto Battistolli (57), Javier Pardo (55) și Ken Torn (50), toți fiind înscriși la etapa de la Roma. Lider al campionatului este un alt spaniol, Efren Llarena, cu 116 puncte, care nu poate pierde prima poziție indiferent de rezultatele din weekend.

Raliul va debuta vineri seară cu super speciala organizată în jurul Colosseumului din Roma, iar sâmbătă și duminică vor avea loc celelalte 12 probe speciale, care se vor desfășura pe 186 de kilometri. Pe lângă Tempestini-Itu, un al doilea echipaj tricolor va fi la start, format din Alex Filip și Gabriel Lazăr, cu un Renault Clyo Rally5.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇