Propunerea făcută de un antrenor cunoscut după moartea lui Maradona

Propunerea făcută de un antrenor cunoscut după moartea lui Maradona

Antrenorul echipei franceze Olympique Marseille, portughezul Andre Villas-Boas, a cerut Federaţiei Internaţionale (FIFA) să retragă tricoul cu numărul 10 din fotbal în onoarea lui Diego Maradona, care a decedat miercuri, la vârsta de 60 de ani, transmite Reuters.

Maradona a fost considerat unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, iar fanii argentinieni îl considerau ”El Dios” – Dumnezeu, dar făceau şi un joc de cuvine legat de numărul de pe tricoul său, 10, ”El Diez”.

''Maradona, da, este o veste tristă, mi-ar plăcea ca FIFA să retragă tricoul cu numărul 10 din toate competiţiile, la toate echipele'', a declarat Villas-Boas după ce Marseille a pierdut acasă cu 0-2 meciul cu FC Porto din Liga Campionilor.

ADVERTISING

''Ar fi cel mai frumos omagiu pe care i l-am putea aduce. Este o pierdere incredibilă pentru lumea fotbalului'', a mai spus tehnicianul lusitan.

Napoli, fostul club al lui Maradona, nu a folosit tricoul cu numărul 10 din anul 2000, în semn de respect pentru jucătorul a condus-o la câştigarea mai multor trofee, iar Villas-Boas consideră că FIFA ar trebui să procedeze la fel.

FIFA a anunţat anterior că nu îi va permite Argentinei să renunţe la numărul 10.

Diego Maradona, considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, din cauza "unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice acute".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇