Președintele FRF, ales într-o poziție importantă la FIFA

Președintele FRF, ales într-o poziție importantă la FIFA

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost ales, marți, în consiliul FIFA.

Mandatul lui Răzvan Burleanu, care se va întinde pe o perioadă de patru ani, în cadrul celui de-al 45-lea Congres UEFA, desfășurat la Montreux, Elveția, relatează site-ul oficial al FRF.

„Prezența în Consiliul FIFA este o performanță pentru diplomația sportivă a României, iar pentru managementul sportiv este cea mai înaltă recunoaștere, de aceea voi face tot ceea ce este posibil cu cea mai înaltă responsabilitate ca, alături de președintele UEFA și de ceilalți 7 colegi din Consiliul UEFA, să pot reprezenta interesele fotbalului european și al altor federații naționale non-europene care împărtășesc aceeași viziune cu UEFA.

ADVERTISING

Pentru România înseamnă și un acces la o cunoaștere și o înțelegere globală a dezvoltării fotbalului care se va transpune totodată în decizii pe care voi încerca să le influențez la nivel internațional și național.

Totodată, prin demersul de a candida și de a fi ales mi-am dorit să inspir și alți români tineri care consideră că anumite domenii sau funcții le sunt greu accesibile, dacă nu chiar interzise, iar modul nostru de lucru integru să fie un model și pentru ale sectoare de activitate din țara noastră”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Mandatul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, în Consiliul FIFA reprezintă o premieră pentru România, de la afilierea FRF la FIFA în 1923 până azi. Președintele FRF devine astfel și cel mai tânăr membru al Consiliului FIFA. Mandatul echivalează și cu poziția de membru al Comitetului Executiv UEFA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din 2017, Răzvan Burleanu coordonează grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană, iar din 2019 face parte și din grupul de lucru dedicat strategiei comerciale pentru competițiile la nivel de echipe naționale și a fost ales președinte al Comisiei Media UEFA. Președintele FRF a mai ocupat și funcția de prim-vicepreședinte al Comisiei de Marketing a UEFA.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇