Președintele lui Real Madrid explică apariția Super Ligii și trage un mare semnal de alarmă

Președintele lui Real Madrid explică apariția Super Ligii și trage un mare semnal de alarmă

Florentino Perez a oferit mai multe detalii despre noua competiție europeană care a stârnit un scandal monstru în lumea fotbalului.

Super Liga a fost lansată pentru a salva fotbalul, care se află într-o situație dezastruosă, potrivit președintelului lui Real Madrid.

"Mai multe cluburi importante din Spania, Italia și Marea Britanie caută o soluție deoarece situația financiară este foarte proastă. Singura modalitate este să joci mai multe meciuri competitive. Spre deosebire de Liga Campionilor, Super Liga va ajuta aceste cluburi să recupereze din pierderi", a spus Perez pentru El Chiringuito.

ADVERTISING

"Real Madrid a pierdut mulți bani și traversăm o situație foarte dificilă. Atunci când nu există profit, singura cale este să joci mai multe meciuri competitive în timpul săptămânii. Această Super Ligă va salva cluburile din punct de vedere financiar. Fotbalul trebuie să evolueze cum se întâmplă cu orice în viață. Fotbalul trebuie să se adapteze la timpul în care trăim. Fotbalul pierde din interes, iar drepturile TV sunt în scădere. Super Liga va salva fotbalul deoarece suntem într-un moment critic", a adăugat Perez.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Perez este convins că UEFA nu va interzice niciun jucător sau club care va lua parte la Super Ligă.

"Super Liga nu va fi o ligă închisă, asta nu e deloc adevărat. Cine va câștiga cele cinci locuri disponibile va juca împotriva celor mai bune echipe din lume. O să vorbim cu UEFA despre aceste locuri disponibile. UEGA a lucrat la noul format al Ligii Campionilor, dar să fiu sincer nu-l înțeleg. UEFA deține monopolul, dar trebuie să fie mai transparentă. Vrem să salvăm fotbalul pentru următorii 20 de ani, suntem într-un real pericol. Dacă triumfi în Liga Campionilor, primești 120-130 de milioane de euro de la UEFA, dar în Super Ligă se va câștiga mult mai mult", a punctat Perez.

ADVERTISING

"Stați liniștiți, niciun jucător nu va fi suspendat dacă va evolua în Super Ligă. La fel cum niciun club nu va fi pedepsit. Sunt 100% sigur. Este imposibil", a garantat oficialul lui Real Madrid.

Vezi: Fotbalul s-a rupt în două: 12 cluburi de top au înființat Superliga Europeană, deși UEFA le-a amenințat cu excluderea

12 cluburi de top au anunțat oficial înființarea Superligii Europene. Anunțul vine la scurt timp după ce UEFA le-a amenințat cu excluderea din cupele europene și cele naționale.

Superliga Europeană reunește momentan 6 echipe din Anglia (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham), trei din Spania (Atletico Madrid, FC Barcelona și Real Madrid) și trei din Italia (AC Milan, Inter Milano și Juventus Torino).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇