Mesaj emoționant transmis de Darren Cahill după suspendarea Simonei pentru dopaj

Mesaj emoționant transmis de Darren Cahill după suspendarea Simonei pentru dopaj

Darren Cahill, fostul mare antrenor australian al Simonei Halep, cel cu care sportiva noastră a bifat primul său titlu de Mare Șlem, Roland Garros 2018, a avut câteva cuvinte de spus în legătură cu situația delicată prin care trece fosta sa elevă.

El a transmis un mesaj cu ajutorul rețelelor de socializare, în care și-a exprimat opinia sinceră în legătură cu suspendarea pentru dopaj primită de Halep, 9 WTA la 31 de ani. Cahill exclude total ca Halep să fi trișat, având în vedere că verifica de mai multe ori orice medicație sau substanță care ar fi urmat să intre în corpul său.

ADVERTISING

"Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aș vrea să vorbesc despre omul pe care îl cunosc și sportivul cu care am lucrat timp de șase ani. În primul rând și cel mai important, nu există nicio șansă ca Simona să fi luat în mod conștient sau cu bună știință vreo substanță de pe lista interzisă. Nicio șansă. Zero.

Halep vs Stephens 2018 Women's final | Roland-Garros Classic Match

Este o sportivă care era foarte atentă la tot ceea ce îi prescria medicul (ceea ce se întâmpla rar) sau la orice alt supliment pe care îl folosea sau îl lua în calcul. Simona spunea mereu: "Te rog, verifică de două ori asta, de trei ori, pentru a ne asigura că este legal, sigur și permis. Dacă nu ești sigur, nu îl iau". Ambii credem în programul de testare al ITIA și am discutat adesea despre numărul de teste la care era supusă, atât în timpul turneelor, cât și în afara lor. Nu se plângea, știa că și alți sportivi sunt testați la fel de des. Să concureze împtriva unor sportivi curați era ceva important pentru ea. Acest lucru este important pentru toată lumea și, chiar dacă sistemul nu este perfect, funcționează. Integritatea Simonei este ireproșabilă, își respectă semenii, iubește sportul și este mereu cu picioarele pe pământ, rămânând o campioană umilă și abordabilă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Planul pus la cale de Patrick Mouratoglou înainte de aflarea veștii suspendării Simonei Halep

Onestitatea a fost mereu cea mai mare calitate a ei, dar și cea mai mare slăbiciune. Râdeam des cu ea și îi spuneam că nu poate spune niciodată nici măcar o minciună mică, nevinovată. Pune-i o întrebare la conferința de presă și va răspunde sincer. Ea vrea să fie văzută de lume așa cum e ea, cu bune și cu rele. Asta este Simo. Și-a construit o carieră uimitoare alegând calea dificilă, dar corectă. Procesul care va urma ne va oferi răspunsurile pentru multe întrebări. Așa cum Simona a spus, cel mai greu meci al vieții sale începe acum. Eu cred în ea. Întotdeauna am făcut-o și pot spune sincer că niciodată mai mult decât acum, când există această problemă. Sunt alături de Simo", a punctat pe larg Cahill pe contul său de Instagram.

ADVERTISING

Simona Halep trebuie să facă acum un amplu dosar extrem de bine documentat și instrumentat pentru apărarea sa la TAS, pentru a reduce cât mai mult perioada de suspendare, după pozitivarea la Roxadustat, substanță care conține eritropoetină, un hormon încadrat că agent simulant eritropoetic.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!