Marian Enache și Andrei Cornea, după ce au adus aurul pentru România: "Suntem zeii apelor"

Marian Enache și Andrei Cornea, după ce au adus aurul pentru România: "Suntem zeii apelor"

Marian Enache și Andrei Cornea au oferit primele declarații după ce au adus aurul olimpic pentru România la dublu vâsle masculin.

Marian Enache a afirmat că era încrezător încă dinaintea cursei că va reuși să aducă o medalie pentru România.

"Suntem zeii apelor în proba de dublu vâsle masculin! Prima medalie de aur olimpic din istoria României în această probă. Sunt foarte bucuros că am reușit să scriem din nou istorie, eu cu Andrei. Nu mai am cuvinte. Știam că avem șanse, că nu contează culoarul. E cel mai frumos cadou pe care ni-l puteam face vreodată", a spus Marian Enache pentru TVR.

ADVERTISING

El a fost completat de Andrei Cornea, colegul său de barcă.

"A fost o cursă minunată. Nu am cuvinte, am scris istorie alături de Florin. Am plecat cu ideea că de pe culoarul 1 am câștigat și la europene. Am zis că nu se poate altfel", a completat Andrei Cornea.

Andrei Cornea și Marian Enache au câștigat medalia de aur la dublu vâsle masculin. Performanța lor s-a înregistrat la câteva minute după ce Ancuța Bodnar și Simona Radiș obținuseră medalia de argint în aceeași probă, dar la feminin.

Campionii europeni Andrei Cornea și Marian Enache au făcut o cursă de nota 100. Au început cu dreptul, au condus 1.000 de metri, iar apoi au fost depășiți de Olanda. Pe ultimii 500 de metri au revenit spectaculos și au adus aurul olimpic pentru România, la prima participare în această probă.

ADVERTISING

România a încheiat cu timpul 6:12.58 și a întrecut Olanda (6:13.92) și Irlanda (6.15.17).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇