România U21 părăsește EURO 2023 cu doar un punct și fără gol marcat, după un egal cu Croația

România U21 părăsește EURO 2023 cu doar un punct și fără gol marcat, după un egal cu Croația

Fără miză reală, România U21 a pornit meciul cu Croația doar cu ambiția să scoată un rezultat bun, de orgoliu, în ultimul meci oficial de la EURO 2023, turneu pe care țara noastră și Georgia îl găzduiesc.

Partida s-a terminat cu scor alb, 0-0, dar nu fără ocazii. Și încă unele importante, la care Ștefan Târnovanu și bara transversală au jucat un rol important. Portarul FCSB a avut cel puțin trei intervenții salvatoare, cu care a ținut echipa lui Emil Săndoi în meci.

Octavian Popescu a ratat cea mai importantă șansă de gol a României, în minutul 23, după o intervenție in-extremis a portarului croat Pandur.

ADVERTISING

Croația U21 - România U21 0-0 a fost ultimul meci al tricolorilor mici în grupele competiției, aceștia fiind eliminați de la EURO 2023. Echipa lui Emil Săndoi încheie turneul final cu doar un punct și un egal în trei meciuri, fără gol marcat, departe de performanțele și meciurile bune făcute de generațiile antrenate de Mirel Rădoi sau Adrian Mutu.

Clasamentul final al grupei B de la EURO 2023 U21: 1. Spania U21 - 7 puncte, 2. Ucraina U21 - 7, 3. Croația U21 - 1, 4. România U21 - 1.

CROAȚIA U21 - ROMÂNIA U21 0-0

ADVERTISING

Min. 90+2 - Final.

Min. 80 - Ocazie Croația! Frigan e 1 la 1 cu Târnovanu, portarul român scoate din nou.

Min. 64 - Ocazie România! Petrila trimite defectuos de la marginea careului, cu latul, pe lângă poarta lui Pandur.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+2 - Pauză.

Min. 40 - Ocazie România! Pantea ia o acțiune pe cont propriu și intră în centru, trage cu stângul, dar Pandur respinge.

Min. 37 - Triplă ocazie incredibilă Croația! Târnovanu scoate de două ori in-extremis, după șuturi ale lui Baturina și Beljo, apoi mingea este trimisă în transversală cu poarta goală de Vidovic.

ADVERTISING

Min. 23 - Ocazie mare România! Tavi Popescu pătrunde excelent în careu după o combinație cu Ișfan, trage din apropiere, dar Pandur scoate!

Min. 19 - Ocazie România! Louis Munteanu primește o pasă excelentă de la Tavi Popescu, trage, dar Pandur n-are emoții să rețină.

Min. 15 - Ocazie Croația! Târnovanu intervine bine la șutul lui Krimanzic.

Min. 1 - A început meciul.

România U21 joacă ultimul meci din grupa B a EURO 2023 în compania Croației U21, pe stadionul Steaua.

Tricolorii mici caută un victorie de moral împotriva Croației, România fiind deja eliminată de la competiție după două înfrângeri în primele două partide, 0-3 cu Spania și 0-1 cu Ucraina. Naționala de tineret a României a jucat toate meciurile de pe teren propriu pe stadionul Steaua, în Ghencea.

Elevii lui Dragan Skocic au suferit și ei două înfrângeri consecutive, prima în fața Ucrainei, 0-2, apoi o înfrângere la limită cu Spania. De partea cealaltă, Emil Săndoi își va încheia, cel mai probabil, mandatul la cârma naționalei U21 după partida cu Croația din cauza rezultatelor slabe.

România și Georgia găzduiesc Campionatul European de tineret din 2023.

Echipele de start:

Croația U21: Pandur - Sigur, Franjic, Perkovic, Krimanzic - Vidovic, Hodza, Bulat, Baturina - Frigan, Beljo;
Rezerve: Kotrski, Cavlina - Colina, Palaversa, Soldo, Sego, Prsir, Simic, Kacavenda, Galesic, Fruk
România U21: Târnovanu - Pantea, Racoviţan, Dican, Ţicu - Albu, Lixandru, Işfan, Popescu, Munteanu - Markovic;
Rezerve: Popa, Gorcea - Petrila, Miculescu, Cîmpanu, Borza, Mazilu, Dumitrescu, Bîrligea, Pop


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!