Ipoteza lansată de Adrian Porumboiu după eliminarea lui CFR Cluj din Europa League

Ipoteza lansată de Adrian Porumboiu după eliminarea lui CFR Cluj din Europa League

Fostul mare arbitru internațional Adrian Porumboiu a lansat o ipoteză după ce CFR Cluj a fost eliminată din Europa League în urma unui penalti acordat cu ușurință.

Porumboiu spune că arbitrul a acordat penalti pentru elvețieni pentru a se revanșa după ce CFR Cluj a marcat dintr-o poziție suspectă de ofsaid.

De asemenea, el afirmă că și portarul Cristian Bălgrădean a greșit pentru felul în care a intervenit.

"Categoric, finalul a fost influențat de arbitraj. La golul lui CFR Cluj a fost ofsaid, se vede foarte clar. Apoi a urmat altceva, poate au aflat arbitrii că au greșit la golul lui CFR și au vrut s-o repare. Arbitrii sunt conectați, cel de-al patrulea primește informații imediat. Nu este cel mai categoric penalti, evident. Nu-i văd rostul eliminării decât într-o singură explicație, dacă a folosit cuvinte inferioare. Oricum, este și o greșeală a portarului.

ADVERTISING

El lovește mingea, dar după ce dă în ea dă și în adversar. Nu e cel mai clar penalti, dar intervenția portarului i-a dat prilej arbitrului să sancționeze această fază. Vinovat este portarul Bălgrădean, avea cu totul alte soluții să intervină. Asta nu este oricum sub nicio formă un penalti clar", a spus Porumboiu la Digi Sport.

Pe de altă parte, Ion Crăciunescu a declart că niciodată nu ar fi trebuit acordat penalti pentru elvețieni.

"Nu este penalti pentru următorul considerent. Portarul are dreptul să joace mingea cu mâna, are dreptul să o și boxeze. El joacă mingea. Apoi se produce un contact între cei doi, nu se duce cu pumnul spre fața adversarului. Nu poți să dai un penalti ca ăsta niciodată", a afirmat Crăciunescu.

ADVERTISING

CFR Cluj a fost eliminată din Europa League după ce a pierdut, scor 1-2, cu Young Boys, în ultimul meci din Grupa A. CFR a primit golul de 1-1 în prelungiri, după un penalti acordat cu o ușurință incredibilă. Ardelenii aveau nevoie de victorie pentru a se califica.

În minutul 89, arbitrul a acordat un penalti pentru o presupusă lovitură a lui Bălgrădean, care a fost și eliminat. Reluările au arătat însă că penaltiul a fost acordat cu o mare ușurință deoarece Bălgrădean a atins mingea. Nsame a marcat din penalti și CFR Cluj a ratat o șansă foarte bună. Ultimul gol a fost marcat de Gaudino în minutul 90+6 pe contraatac.

ADVERTISING

Pe final, nervii au cedat, iar Djokovic a fost și el eliminat după ce i-a spus arbitrului că este zero barat.

După acest rezultat, AS Roma și Young Boys merg în primăvara Europa League, iar CFR Cluj este eliminată.

Clasamentul final al Grupei A arată astfel: 1. Roma 13p, 2. Young Boys 10p, 3. CFR Cluj 5p, 4. TSKA Sofia 5p.

CFR Cluj se va concentra astfel doar pe campionat, după ce a fost eliminată și din Cupa României. Iar duminică o așteaptă derbiul cu FCSB.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇