Iga Swiatek pierde prima sa finală în ultimii trei ani în circuitul WTA

Iga Swiatek pierde prima sa finală în ultimii trei ani în circuitul WTA

Poloneza Iga Swiatek, lidera mondială WTA, a pierdut prima sa finală disputată în ultimii trei ani în circuitul mondial.

S-a întâmplat asta la turneul WTA 500 de la Ostrava, Cehia, acolo unde a pierdut ultimul act cu favorita gazdelor, Barbora Krejcikova, scor 7-5, 6-7(4), 3-6.

Iga nu mai pierduse de 10 meciuri la rând, câștigând recent la US Open, la ultimul turneu de Mare Șlem al anului. Mai trebuie spus că poloneza a jucat 12 finale WTA până acum. A pierdut-o pe prima, în 2019, la Lugano, cu Polona Hercog (Slovenia), 3-6, 6-3, 3-6, apoi le-a câștigat pe următoarele 10!

Barbora Krejcikova, 23 WTA, fosta campioană la Roland Garros, a făcut un meci maraton foarte bun și de luni va veni la Cluj-Napoca, pentru a fi favorita 1 la turneul WTA Transylvania Open.

ADVERTISING

Finala turneului din Cehia a durat trei ore și 18 minute. Pentru sportiva din Cehia este al doilea trofeu consecutiv după cel de la Tallin, Estonia, de săptămâna trecută.

Swiatek câștigase toate finalele pe care le-a disputat în 2022: Doha, Indian Wells, Miami, Roma, Roland Garros și US Open.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!