Iga Swiatek a atins câteva borne senzaționale după triumful de la US Open

Iga Swiatek a atins câteva borne senzaționale după triumful de la US Open

Poloneza Iga Swiatek s-a impus în finala feminină de la US Open, după ce a dispus de noul număr 2 mondial WTA Ons Jabeur, în două seturi, ajungând la câteva cifre senzaționale.

Tânăra de 21 de ani are un an senzațional în circuitul WTA, cu 7 titluri cucerite, dintre care 2 de Mare Șlem, Roland Garros și US Open. A fost 6-2, 7-6 cu Jabeur, Tunisia, după o finală de mare calitate la Flushing Meadows.

Iga Swiatek a câștigat US Open 2022

Ea are acum un avans uriaș în clasamentul WTA, 10365 puncte vs 5090. În plus, e un an în care a stabilit și o serie fără egal de victorii la rând, 37 de succese de la începutul anului, serie întreruptă doar de Alize Cornet la Wimbledon.

ADVERTISING

Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Rome, Roland Garros și US Open sunt titlurile bifate de Iga în acest an, care o egalează pe Serena Williams, singura care, în 2014, a obținut 7 sau mai multe trofee WTA într-un singur an.

Lidera mondială WTA e cea mai tânără sportivă cu 3 trofee de Grand Slam în palmares de la Maria Sharapova încoace, 2008, având și un procentaj fabulos în finalele de MS: nu a cedat set în primele sale 3 finale de Grand Slam, lucru pe care nu l-a mai reușit decât Lindsay Davenport.

ADVERTISING

În fine, Swiatek devine prima jucătoare WTA de la Kerber încoace din 2016 care a triumfat în minimum 2 turnee de Grand Slam într-un an: RG și US Open.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!