FRF a anunțat unde vor avea loc următoarele meciuri ale echipei naționale

FRF a anunțat unde vor avea loc următoarele meciuri ale echipei naționale

Partidele amicale ale echipei naţionale de fotbal a României cu Georgia (2 iunie), pe teren propriu, şi Anglia (6 iunie), în deplasare, se vor disputa la Ploieşti, respectiv Middlesbrough, a anunţat, miercuri, Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

Meciul din deplasare cu Anglia se va disputa, în urma deciziei Federaţiei de la Londra, pe Stadionul Riverside din Middlesbrough (34.742 locuri). Partida este programată la ora 19:00 (în România), urmând a fi confirmată de UEFA.

Acum 15 ani, pe acest stadion, cu actualul selecţioner al Angliei, Gareth Southgate, în postura de căpitan al lui Middlesbrough şi actualul nostru selecţioner, Mirel Rădoi, căpitan al roş-albaştrilor, se juca returul semifinalei de Cupa UEFA câştigat de gazde cu 4-2. 

ADVERTISING

Au trecut deja două decenii de la ultima întâlnire a României cu Anglia, locul 4 în clasamentul FIFA, calificată la EURO cu 7 victorii şi un singur eşec în preliminarii.

La EURO 2000, în faza grupelor, "tricolorii" se impuneau cu 3-2 şi obţineau calificarea în sferturile de finală. Palmaresul în faţa britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri România s-a impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câştigat de două ori.

Toate succesele României au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii şi două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înainte de partida cu Anglia, "tricolorii" vor avea un meci de pregătire în ţară, contra Georgiei, stadionul care îl va găzdui urmând să fie "Ilie Oană" din Ploieşti. Ora de start a acestui joc va fi comunicată în curând.

Ultima oară România a întâlnit Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, într-un joc de pregătire pentru EURO 2016. A fost 5-1 pentru România.

Contra georgienilor au fost 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câştigate de "tricolori", celelalte două încheindu-se la egalitate. Golaveraj 19-4 pentru reprezentativa României.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!