Discuțiile din tenisul mondial gravitează în legătură cu lansarea unui "al cincilea Grand Slam": "Nu poți cumpăra istoria"

Discuțiile din tenisul mondial gravitează în legătură cu lansarea unui "al cincilea Grand Slam": "Nu poți cumpăra istoria"

Tenisul mondial are în centrul discuțiilor în ultima perioadă creearea unui al cincilea turneu de Mare Șlem.

E vorba de Arabia Saudită, care e în prim-plan să aducă în Golf un asemenea turneu de vază, având în vedere implicarea șeicilor în ultimii ani în mai multe sporturi, fotbalul ținând capul de afiș. După ce au intenționat să aducă în țara lor Turneul Campioanelor, saudiții deja se gândesc să construiască un super-complex care să găzduiască un „al cincilea Grand Slam” din sezon.

Chiar dacă saudiții promit forurilor mondiale din tenis foarte mulți bani, oameni importanți din sportul alb nu sunt de acord cu această idee. Directorul Australian Open, Criag Tiley, crede că nu este o idee bună organizarea a încă unui turneu de GS, având în vedere că istoria e de partea celor 4 deja existente.

ADVERTISING

"Nu doar banii saudiți, cred că orice sumă semnificativă de bani ar putea modifica o direcție în care se îndreaptă sportul", a declarat Craig Tiley. "Dar există istoria, iar banii nu o pot cumpăra, mai ales în tenis. Aici nu contează cu adevărat cine ești sau câți bani ai. Dar asta nu înseamnă că tenisul ar trebui să se bazeze pe legile lor, nu trebuie să ne bazăm doar pe istorie pentru a ne salva", a transmis Craig Tiley pentru portalul Sportskeeda.

Ideea ca un turneu de Mare Șlem să fie organizat în Arabia a divizat și lumea jucătorilor de tenis, cu opinii diferite, de exemplu după cum au sunat cele ale Dariei Kasatkina și Nick Kyrgios.

"Această amenințare nu mă sperie pentru că nu e nouă, a mai existat această intenție din partea altor națiuni în trecut", a mai declarat directorul Australian Open.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!