David Popovici câștigă cursa de la Sette Colli din Roma cu un timp record, la 100 de metri liber

David Popovici câștigă cursa de la Sette Colli din Roma cu un timp record, la 100 de metri liber

Campionul mondial român David Popovici, 18 ani, s-a impus în proba de 100 de metri liber desfășurată sâmbătă seara la Roma, în cunoscutul concurs intitulat Sette Colli Trophy.

Sette Colli Trophy, competiție desfășurată la Roma, chiar la Foro Italico, precede cel mai important concurs de natație din acest an: Mondialele de la Fukuoka (14-30 iulie), în Japonia.

Popovici a stabilit și un record al competiției, terminând cele două bazine de înot cu un timp de 48.10 secunde, depășindu-i pe podium pe Alessandro Miressi (Italia) - 48.27 secunde, plus Matthew Richards (Marea Britanie) - 48.28 secunde.

David Popovici - campion la turneul de înot Sette Colli Trophy în proba de 100 m

O altă veste bună este că și un alt înotător român a prins podiumul la Sette Colli, e vorba de Andrei Anghel, care s-a clasat pe locul al treilea în finala probei de 50 m spate, cu 24.98 secunde. Cursa a fost câștigată de italianul Thomas Ceccon (24.69 s), iar pe doi s-a clasat grecul Apostolos Christou (24.92 s).

ADVERTISING

Sâmbătă la prânz, Popovici își câștigase seria, fiind urmat de Breno Correia (48.95s) și Lorenzo Zazzeri (48.95s). Sportivul român va participa și la 200 de metri liber, duminică.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇