David Popovici termină en-fanfare Naționalele de natație, cu a șasea medalie de aur

David Popovici termină en-fanfare Naționalele de natație, cu a șasea medalie de aur

Celebrul înotător român David Popovici a mai cucerit o medalie de aur la Campionatele naționale, desfășurate în acest week-end la bazinul de la Otopeni.

Popovici, 18 ani, a obţinut medalia de aur şi la proba de 100 metri fluture. A șasea medalie de aur pentru campionul mondial și european aici la Otopeni, deși în această probă intrase în finală cu al treilea timp abia, 54,89 secunde.

Intrat pe culoarul cu numărul 3, Popovici a întors primul la 50 de metri și a terminat pe 1 cu un timp excelent, 52,30! Sportivul de la Dinamo i-a devansat pe Daniel Cristian Martin și pe Denis Laurean Popescu, pe podium.

ADVERTISING
"Cine spune că nu e obosit în ultima zi de concurs minte. Din nou, vă mulțumesc că ați venit. Datorită vouă reușim să performăm. Știu că am foarte mulți prieteni și apropiați în tribună. Ei sunt acolo, în miezul inspirației și motivării mele. Vreau să văd de ce sunt în stare, nu doar la 100 și 200 metri liber. Vreau să fiu un înotător cât mai complet. Pentru JO trebuie să îmi calculez și mai bine programul. Voi merge la JO și sunt destul de sigur că am baremul B și pentru celelalte probe. Mai am o ștafetă astăzi, va fi greu, dar e important să nu te minți că va fi ușor. O să fie greu!", a vorbit Popovici după finală, la microfonul TVR.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ce spune David Popovici după ce a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici câştigase, la CN, anterior, și probele de 50 m liber, 100 m spate, 100 m liber, 50 m fluture şi 400 m liber. El s-a calificat în proba de 100 metri liber deja pentru JO 2024 de la Paris, după ce și-a îndeplinit baremul, câștigând entuziasmant cu un 47,21 secunde.

David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de 100 m

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇