Ce spune David Popovici după ce a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

Ce spune David Popovici după ce a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici a reușit să câștige sâmbătă la Campionatele Naționale de la Otopeni a cincea sa medalie de aur, la proba sa favorită de altfel, 100 de metri liber, probă la care este campion mondial și deține și recordul mondial.

El a bifat în această probă de sâmbătă și baremul pentru calificarea la JO 2024 de la Paris, cu un timp excelent, acela de 47,61 de secunde.

„Am reuşit să mă calific astăzi pentru că mi-am propus şi am dat răspunsul ăsta în fiecare zi că nu e nicio grabă. Asta e frumos că atunci când nu îţi doreşti ceva cu orice preţ şi reuşeşti şi reuşeşti acel ceva. Îmi propun foarte multe, mă bucur să văd tribuna foarte plină. Aplauze şi vouă.

ADVERTISING

David Popovici câștigă o nouă medalie de aur și se califică la Jocurile Olimpice

Tocmai i-am făcut cu mâna bunicii. Vă încurajez să veniţi să ne încurajaţi că avem nevoie. Nu mi-am propus nimic încă pentru că eu şi antrenorul meu, la fiecare competiţie la care mergem, ne-am propus să fim ignoranţi cu limitele. Nu ne gândim niciodată la timpi. Mă bucur că mi-am câştigat biletul spre JO”, a punctat Popovici după finală pentru TVR.

Popovici a mai luat medalia de aur și în probele de 400 metri liber, 50 de metri spate, 100 de metri spate și 50 de metri fluture.

David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de 100 m

„David este primul sportiv calificat la Jocurile Olimpice. Știu că mai avem o fată de la atletism (n.r.: maratonista Delvine Relin Meringor) care a făcut baremul pentru Jocurile Olimpice, dar încă nu are dreptul de a concura. Facem toate demersurile ca și ea să fie calificată la JO, să primească de la federația internațională dreptul de a concura”, a declarat după această finală Mihai Covaliu, șeful COSR, conform Antena Sport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇