David Popovici ar putea pleca din România: "Totul depinde de ce se va întâmpla acolo"

David Popovici ar putea pleca din România: "Totul depinde de ce se va întâmpla acolo"

Camelia Potec a vorbit despre o posibilă plecare a lui David Popovici din România.

Președinta FRNPM nu ar fi surprinsă dacă înotătorul român în vârstă de 18 ani ar da curs unei oferte din SUA după Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

"Cred că e mult spus că România îl pierde pe Popovici. David s-a născut în România și e cetățean român. Că pregătirea se va face în altă țară sau în România, asta contează mai puțin. Azi e sigur faptul că David rămâne alături de antrenorul lui în România pentru Paris 2024. Ne-a dat asigurări în acest sens. După JO, totul depinde de ce se va întâmpla acolo. Planurile de pregătire, inclusiv discuții de finanțare și obiective, le avem pe ciclu olimpic", a spus Camelia Potec, potrivit Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING

David Popovici nu exclude o posibilă plecare, dar spune că nu s-a gând încă până acolo.

"Nu a venit de la mine discuția despre acea plecare. Nu am vorbit cu doamna Potec despre așa ceva. Nu știu ce planuri am. De fapt, nu am planuri, îmi văd de treabă aici și să văd unde mă duce viața. Nu știu ce-mi rezervă viitorul", a dezvăluit Popovici.

David Popovici este campion mondial și european în 2022 la 100 de metri și la 200 de metri în stil liber.

El deține recordul mondial la seniori și la juniori la proba de 100 m liber, precum și recordul mondial la juniori, la 200 m liber.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇