Cât mai stă ciclonul? ANM a prelungit alertele meteo și a emis cod portocaliu de viscol

Cât mai stă ciclonul? ANM a prelungit alertele meteo și a emis cod portocaliu de viscol

Ciclonul şi-a făcut deja simţită prezenţa în ţara noastră, iar ANM a actualizat vineri prognoza şi alertele de viscol au fost prelungite până duminică. În plus, a fost emis un nou cod portocaliu de ninsori abundente pentru cinci județe.

Astfel, codul galben este valabil până duminică, 29 ianuarie, la ora 10.

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.     

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare din noaptea de vineri spre sâmbătă. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea, transmite ANM.

La munte, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

Codul portocaliu este valabil tot până duminică, 29 ianuarie, la ora 10.

În județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35...50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută, avertizează ANM.

Foto: ANM

Cum va fi vremea la Bucureşti

Vremea se va menține închisă, cu precipitații însemnate cantitativ, sub formă de ploaie și lapoviță, reiese din prognoza specială emisă pentru București pentru intervalul vineri ora 10:00 - duminică ora 10:00.

Şi vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45...55 km/h.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă vor predomina ninsorile, astfel încât până în dimineața zilei de duminică, stratul de zăpadă depus va avea grosimi variabile, în general de 8...15 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate.

Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi de -1...1 grad.

Alertă MAE: Ciclonul aduce cod portocaliu de ninsoare și în Bulgaria


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇