Vine ciclonul! ANM a dat 2 alerte cod galben de viscol și polei. Cât va ninge la București

Vine ciclonul! ANM a dat 2 alerte cod galben de viscol și polei. Cât va ninge la București

Un ciclon aduce ninsori abundente în România. Acestea vor pune stăpânire pe România zilele următoare și vom avea zăpadă și în București.

În consecinţă, ANM a emis două avertizări de tip cod galben de viscol şi polei.

Primul cod galben este valabil de joi, de la ora 18, până vineri la 10 dimineaţa.

"În intervalul menționat în Oltenia, local în Muntenia și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula cantități în general de 25…40 l/mp.

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Mun. București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei", anunţă ANM.

ADVERTISING

La munte, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (cu rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

ANM precizează că, Local și temporar, vântul poate avea intensificări și în restul zonei din avertizare, cu viteze în general de 50…60 km/h.

image-26
Foto: ANM

Al doilea cod galben începe vineri la 10 dimineaţa şi este în vigoare până sâmbătă seara, la ora 22.

"În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.     

ADVERTISING

În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea", estimează ANM.

La munte, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

ADVERTISING

Pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova.

image-27
Foto: ANM

Prognoza specială pentru Bucureşti

Cât despre Capitală, ANM anunţă că joi vor fi precipitaţii care vor favoriza depunerile de polei. De vineri, începe să ningă, iar stratul de zăpadă va măsura 8 - 15 centimetri.

Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (10...15 l/mp), în cursul zilei de joi. Acestea vor fi îndeosebi sub formă de lapoviță și ploaie, astfel încât vor fi favorizate depunerile de polei. Vântul se va intensifica treptat și se vor înregistra rafale de 45...50 km/h. Temperatura minimă, fară variații semnificative, va fi de 2...3 grade.

De vineri până duminică, vremea se va menține închisă, cu precipitații însemnate cantitativ (în medie se vor acumula 20...25 l/mp). Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, când și vântul avea intensificări, cu rafale de până la 45...55 km/h.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare umedă, astfel încât până în dimineața zilei de duminică, stratul de zăpadă depus va avea grosimi variabile, în general de 8...15 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate.

Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi de 0...2 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇