David Popovici, campion național și la 200 de metri liber

David Popovici, campion național și la 200 de metri liber

Multiplul campion mondial și european David Popovici și-a câștigat și proba de 200 de metri liber în cadrul Campionatelor Naționale de natație în bazin scurt, de la Otopeni.

Românul, care zilele trecuse câștigase aurul și în proba de 100 de metri, cu record național, a bifat o nouă medalie strălucitoare, fără să mai doboare de data asta niciun record.

Sportivul legitimat la CS Dinamo a evoluat vineri la Otopeni în finala de la 200 de metri liber, pe care a terminat-o cu timpul de 1:43.06. El a fost urmat pe podium de Mihai Gergely (CSM Cluj Napoca) – 1:46.58, iar pe trei a terminaat Vlad Ştefan Mihalache (ACS Aqua Sport Citius Bucureşti) – 1:49.08.

ADVERTISING

Popovici mai are două probe în care va concura la aceste Naționale, e vorba de 100 metri mixt (sâmbătă) şi 400 metri liber (duminică).

David Popovici a stabilit un nou record național în proba de 100 de metri liber

„Sunt mulțumit. Singurul obiectiv era să iasă curat, să fie o cursă calculată și bine structurată. Urmează să vorbesc cu antrenorul, dar s-a simțit bine, s-a simțit de parcă mă pregătesc din ce în ce mai mult pentru Mondialele de luna următoare.

E propriul meu record de anul trecut, făcut la Kazan. Probabil că o să-l bat curând. Nu e neapărat ceva ce mi-am setat, dar dacă o să se întâmple, o să accept bucuros, că de obicei. Cum e să-mi bat propriile recorduri? Plăcut. Știu că ăsta e unul dintre singurele obiective din înot: să mă autodepășesc. Mâine am doar 100 de metri mixt, cu 25 de metri pentru fiecare procedeu. Poimâine am 100 de metri fluture și 400 de metri liber. Încă nu sunt obișnuit cu formatul ăsta de 25 de metri, dar am început să mă obișnuiesc cu el, voi continua și la Mondialele de luna următoare. Aștept cu interes sezonul de bazin lung, bazin olimpic, unde mă princep mai bine, unde am timp și suficienți metri încât să prind viteza mea”, declara Popovici după finală, conform Antena Sport.

ADVERTISING

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇