Singura temere pe care o are David Popovici în ce privește viitorul carierei sale: "Muncesc ca să nu pățesc așa ceva"

Singura temere pe care o are David Popovici în ce privește viitorul carierei sale: "Muncesc ca să nu pățesc așa ceva"

David Popovici, multiplul campion mondial și european român, atât la seniori, cât și la juniori, cel care în ultima perioadă a schimbat din temelii percepția asupra natației mondiale are o singură teamă când se gândește la cum va arăta în viitor cariera sa de înotător.

Popovici, 17 ani, este deținător deja a mai multor recorduri mondiale și cu siguranță nu se va opri aici. Chiar dacă în ultima perioadă, toate rezultatele și medaliile obținute i-au adus o popularitate enormă, David este foarte atent la acest aspect: „Cred că, în trecut, au fost cazuri cu alții, aflați în situația mea de acum, care au comis greșeala de a fi copleșiți de atenția primită. Asta din cauza celebrității, din cauza banilor… Eu muncesc ca să nu pățesc așa ceva. Nu vreau să intru pe acel drum”, puncta tânărul înotător român pentru portalul italian SwimSwam.

David Popovici Explains How He Is Dealing with Fame

Cu atâtea succese în ultima perioadă, Popovici a explicat cum reușește mereu să își găsească motivația, la fiecare competiție ce vine: ”Dar ceea ce mă motivează cu adevărat, în permanență, zi și noapte, când nu vreau să mă trezesc devreme pentru antrenament sau când apa e rece la bazin e, pur și simplu, obsesia mea. Obsesia mea de a fi cel mai bun, cel mai rapid. E ceva pe care l-am avut mereu în mine. Și, din fericire, am toate resursele necesare pentru ca această obsesie să devină realitate.

ADVERTISING

Campionatul Mondial de înot juniori: David Popovici a câștigat medalia de aur la 200 m liber cu un nou record

Nu știu unde am auzit vorba asta, dar spune așa: Gasește-ți obsesia și urmărește-o fără milă! Asta fac eu. Sunt dispus să fac sacrificiile necesare pentru obsesia mea, sunt dispus să muncesc din greu, nu doar din greu, dar cu cap, la modul inteligent. De asemenea, am încredere deplină în staff-ul meu, în oamenii care îmi compun programul de antrenament", a mai adăugat Popovici.

Popovici a stabilit un nou record mondial în proba regină a natației, 100 de metri liber, recent, în cadrul Campionatelor Europene de la Roma, cu un timp fabulos, 46.86!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇