Câți bani a donat Ahmetov pentru a ajuta Ucraina de la începutul războiului: "Nici nu număr. O să investesc toate resursele mele"

Câți bani a donat Ahmetov pentru a ajuta Ucraina de la începutul războiului: "Nici nu număr. O să investesc toate resursele mele"

Miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov se implică activ și donează pentru ajutarea populației după ce Rusia i-a invadat țara. De asemenea, el sprijină cu bani și armata din Ucraina.

Patronul formației Șahtior Donetsk a anunțat că este gata să învestească tot ce are pentru că Ucraina să își revină după acest război.

"Asta este o agresiune militară, vorbim despre crime de război și crime împotriva umanității. Fundația mea ajută oamenii să supraviețuiască, le oferă mâncare și medicamente, iar companiile din cadrul SCM ajută armata Ucrainei să apere suveranitatea țării. Cât costă? Sincer, nici nu număr. Tot ce putem să oferim, oferim. Și o vom face și în viitor. Îmi voi investi toată puterea și toate resursele pentru a reconstrui Ucraina și pentru a deveni o țara puternică și prosperă", a spus Ahmetov, conform Tribuna.

ADVERTISING

Conform informațiilor din presa ucraineană, Ahmetov a donat deja peste 9 milioane de euro de la începerea războiului.

Zilele trecute, patronul clubului de fotbal Șahtior Donetsk a anunțat că a rupt orice legătură cu Rusia și că nu mai are nicio afacere în această țară.

Ahmetov susține că nu mai are nicio afacere în Rusia și nici măcar active în această țară pe care o prezintă ca fiind agresoare.

"Rusia este un stat agresor și Putin este un criminal de război deoarece Ucraina mereu a fost o țară pacifistă și nu a atacat pe nimeni. Acum, orașele și infrastructura noastră sunt distruse, civilii mor și suferă. Orice contact cu Rusia s-a rupt! Controlul asupra afacerilor de acolo este pierdut. Acum nu am niciun interes și nici active acolo", a spus Ahmetov pentru Epravda.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Averea lui Rinat Ahmetov este estimată de Forbes la 5.7 miliarde de dolari. Despre el, presa internațională a scris că a avut strânse legături cu Rusia și și-a clădit o bună parte din avere pe seama acestora.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!