Urbi et Orbi: Papa Francisc vorbește despre războiul crud și nedrept în care a fost târâtă Ucraina

Urbi et Orbi: Papa Francisc vorbește despre războiul crud și nedrept în care a fost târâtă Ucraina

În tradiționalul discurs adresat lumii în ziua de Paști, Suveranul Pontif le-a cerut liderilor politici să asculte pledoaria poporului pentru pace în Ucraina şi a criticat războiul„crud şi lipsit de sens” în care a fost târâtă Ucraina.

Adresându-se celor aproximativ 50.000 de oameni din Piaţa Sf. Petru, Papa Francisc a spus în mesajul său, rostit de două ori pe an, „Urbi et Orbi” (Către cetate şi lume), că Ucraina a fost „încercată de violenţa şi distrugerea războiului crud şi lipsit de sens în care a fost târâtă”, scrie Reuters.

ADVERTISING

Sf. Liturghie de Paști cu papa Francisc: 17 aprilie 2022, în Piața San Pietro

Publicată de Vatican News pe Duminică, 17 aprilie 2022

Suveranul Pontif a deplâns că, deşi după pandemie a venit timpul să ieşim împreună, mână în mână, "demonstrăm că încă mai avem spiritul lui Cain în noi, care îl priveşte pe Abel nu ca pe un frate, ci ca pe un rival şi gândiţi-vă cum să o eliminaţi". 

El a cerut „ca liderii naţiunilor să asculte strigătul poporului pentru pace” şi „să asculte acea întrebare tulburătoare pe care oamenii de ştiinţă şi-au pus-o acum aproape şaizeci de ani: vom pune capăt rasei umane sau ar trebui ca umanitatea să renunţe la război?', după cum se citeşte în manifestul Russell-Einsten din 9 iulie 1955, prin care cei doi oameni de ştiinţă cereau dezarmarea, având în vedere pericolul nuclear rezultat din Războiul Rece, scrie EFE.

ADVERTISING

Papa a menţionat şi "numeroasele victime ucrainene, milioanele de refugiaţi strămutaţi, familiile dezbinate, bătrânii care au rămas singuri, vieţile distruse şi oraşele devastate".

viewscnt

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇