Spotify a eliminat 70 de episoade din podcastul „Joe Rogan Experience”

Spotify a eliminat 70 de episoade din podcastul „Joe Rogan Experience”

Spotify a eliminat de pe platformă 70 de episoade din podcastul popular găzduit de Joe Rogan, înregistrate înainte de 2019, în contextul controversei create după afirmaţiile acestuia cu privire la vaccinarea anti-Covid, scrie Variety.

Cele 70 de episoade eliminate vineri au fost înregistrate între 2009 şi 2018 – înainte de pandemia de Covid-19. 

Controversa asupra dezinformării despre coronavirus în podcastul lui Rogan s-a amplificat în ultimele două săptămâni, determinându-l pe Neil Young şi pe alţii să ceară ca muzica lor să fie retrasă de pe Spotify. 

ADVERTISING

Dar controversele provocate de Rogan nu s-au limitat la Covid. 

Cântăreaţa India Arie a spus săptămâna aceasta că a îşi retrage muzica şi podcasturile de pe Spotify, afirmând că „îl găsesc pe Joe Rogan problematic pentru alte motive decât interviurile despre Covid... Pentru mine, este vorba de limbajul în legătură cu rasa”. 

Ulterior, Arie a postat un videoclip pe Instagram în care a adunat 24 de situaţii în care Rogan a folosit în podcastul său un cuvânt rasist la adresa persoanelor de culoare. „El n-ar trebui nici măcar să rostească cuvântul”, a spus Arie. „Nu-l spui în niciun context. Nu-l spui. Aceasta este poziţia mea”. 

India Arie clarifies her position on Joe Rogan and Spotify.

Publicată de Mikal Singletary pe Vineri, 4 februarie 2022

Nu este clar dacă episoadele eliminate de Spotify vineri le-au inclus pe cele în care Rogan a folosit insulta rasială.

ADVERTISING

Rogan, într-o postare pe Instagram sâmbătă dimineaţa, a spus că a fost „cel mai regretabil şi mai ruşinos lucru despre care am vorbit vreodată în public”, deşi a spus că nu a folosit cuvântul ani de zile.

There’s been a lot of shit from the old episodes of the podcast that I wish I hadn’t said, or had said differently. This is my take on the worst of it.

Publicată de Joe Rogan pe Vineri, 4 februarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇