Se deschide parcarea de la Arena Națională. Câte locuri are și cine va parca acolo

Se deschide parcarea de la Arena Națională. Câte locuri are și cine va parca acolo

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a decis să deschidă pentru bucureșteni parcarea cu 1.300 de locuri de la Arena Națională din Sectorul 2.

Procedural, consilierii generali au adoptat – cu unanimitate de voturi – trecerea parcării supraterane de la Arena Națională (numită oficial Complexul Sportiv „Lia Manoliu”) din administrarea Consiliului General în cea a Administrației Străzilor București (ASB) din cadrul Primăriei Municipiului București (PMB).

În consecință, atunci când o va prelua în administrare - adică în 30 de zile de la momentul în care intră în vigoare hotărârea adoptată miercuri, pe 29 iunie - ASB și Compania Municipală Parking SA vor deschide această parcare.

ADVERTISING

Potrivit USR, parcarea se va deschide în luna septembrie.

Lucrările la parcare s-au terminat încă din anul 2018, când s-a făcut și recepția construcției. Doar că ea nu a fost deschisă publicului nici până astăzi.

Potrivit proiectului de hotărâre pentru care și-au dat girul toți consilierii generali prezenți la ședința de miercuri, parcarea le va fi de folos atât celor care vin să asiste la competiții sportive la Arena Națională, cât și bucureștenilor care locuiesc în împrejurimile arenei.

Evident, ea le va fi de folos și tuturor celorlalți bucureșteni care doar ajung în zonă cu treabă și care găsesc cu greu loc de parcare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇