Organizatorul Nostalgia a fost amendat drastic. La o săptămână de la festival, Parcul Izvor este pe jumătate închis

Organizatorul Nostalgia a fost amendat drastic. La o săptămână de la festival, Parcul Izvor este pe jumătate închis

Organizatorul „Festivalului Nostalgia” (24-26 iunie) a fost amendat cu 26.000 de lei pentru zgomot și distrugerea spațiului verde în Parcul Izvor.

Publicitate

Au fost încălcat normele de protecție a mediului și cele de conviețuire socială, fiind tulburată liniștea publică a locuitorilor din zonă, este concluzia Poliției Locale București.

Astfel, pentru folosirea neautorizată și distrugerea spațiului verde din parc, organizatorul festivalului a primit o amendă de 20.000 lei. Totodată, i s-a pus în vedere readucerea spațiului verde la starea inițială.

De asemenea, polițiștii locali au mai constatat că, pe durata celor trei zile de festival, nivelul muzicii difuzate a depășit frecvent nivelul maxim admis de lege.

Publicitate

Pentru disconfortul creat locuitorilor zonei, organizatorul a fost sancționat cu amendă de 6.000 de lei.

Peste 80.000 de persoane au venit în Parcul Izvor, în cele 3 zile de spectacol.

Jumătate din parc este în continuare indisponibilă celor care vor să se plimbe, deși, potrivit protocolului, acesta trebuia să fie închis doar până în ultima zi de festival, adică duminica trecută.

Foto: Facebook/Zamfi Irina
Foto: Facebook/Zamfi Irina

Citește AICI un articol pe această temă scris de Irina Zamfirescu, activist pentru drepturile omului, la ActiveWatch, și cercetător urban.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇