O patiserie din București a fost amendată după ce un șobolan a fost filmat plimbându-se printre produse

O patiserie din București a fost amendată după ce un șobolan a fost filmat plimbându-se printre produse

Un şobolan a fost găsit de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor într-o patiserie din Bucureşti, în urma unui control. Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei, toată marfa, de aproximativ 300 de kilograme, a fost oprită de comercializare. De asemenea, patiseria a fost închisă temporar, urmând să fie făcută propunere de suspendare a activităţii pentru cel mult şase luni.

ANPC a transmis, duminică seara, printr-un comunicat de presă, că în urma unei apariţii în spaţiul public a unor imagini cu un şobolan în rafturile unei patiserii, comisarii instituţiie s-au autosesizat şi în seara de 28 noiembrie, echipe de control ale Comisariatului Bucureşti, coordonate de preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, au făcut un control la S.C. Lux Pan Pancor S.R.L., cu punctul de lucru în Şoseaua Pantelimon, nr. 258, din Sectorul 2 al Capitalei, locul de unde proveneau imaginile.

Comisarii ANPC au descoperit un şobolan viu în incinta unităţii. De asemenea, ei mai mai găsit grătare cu rugină şi vopsea exfoliată, neigienizate; pereţi neigienizaţi, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi şi arsuri, tavan cu exfolieri; nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius; lipsa identificării datei limită de consum, la toate produsele existente în spaţiul de lucru; lipsa informării cu privier la prezemţa factorilor alergeni din produse.

🆘🐀 În urma unei apariții în spațiul public a unor imagini cu un șobolan în rafturile unei patiserii, Autoritatea...

Publicată de ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor pe Duminică, 28 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇