Nicușor Dan spune că prețul gigacaloriei rămâne plafonat și dă asigurări că se vor înregistra mai puține avarii

Nicușor Dan spune că prețul gigacaloriei rămâne plafonat și dă asigurări că se vor înregistra mai puține avarii

Preţul gigacaloriei rămâne plafonat, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Potrivit acestuia, prețul real este de aproximativ 1.000 de lei, din care bucureştenii vor plăti 346 de lei, ca şi iarna trecută.

„Pierderile noastre sunt undeva la 20-25% iarna, undeva la 60-70% vara, pentru că este consumul mic şi apa cu presiune mică merge prin aceleaşi găuri şi are timp să se scurgă şi din cauză că ponderea lunilor calde a fost mai mare, atunci şi vânzarea a fost mai mică şi procentul a fost mai mare.

ADVERTISING

Dar în valoare absolută pierderile au fost mult mai mici şi indicatorul care este cel mai corect este câtă apă de adaos bagi, adică câtă apă pierzi şi tendinţa de scădere este clară", a spus Nicuşor Dan.

Totodată, edilul a precizat că situaţia sistemului de termoficare va fi mai bună iarna aceasta decât precedenta și se vor înregistra mai puţine avarii.

"Ne aşteptăm să fie mult mai puţine avarii decât iarna trecută (…), evident că o să mai fie avarii", a punctat primarul general al Capitalei.

El a menţionat că se va lucra la magistrale până în ultima zi în care trebuie furnizată căldura cetăţenilor, iar ulterior se va trece la conducte intermediare şi la reţeaua secundară, dacă este nevoie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Până în ultima zi în care noi trebuie să dăm căldură, ştiţi regula (…), după cele trei nopţi cu mai puţin de zece grade, până în momentul ăla putem să lucrăm la magistrale, adică la conductele de mari dimensiuni şi atunci profităm să lucrăm până în ultimul moment, după aceea (…) perioada mai răcoroasă, că nu mai este chiar iarnă, atunci putem să lucrăm la conductele intermediare şi bineînţeles pe reţeaua secundară, dacă este nevoie", a spus Nicuşor Dan.

Întrebat de jurnalişti referitor la faptul că ministrul Energiei s-a plâns că Municipalitatea nu a plătit datoria la ELCEN, edilul general a menţionat că sunt operaţiuni administrative cu Trezoreria.

ADVERTISING

"Eu am semnat săptămâna trecută deja plata celor 400 de milioane pe care Consiliul General le-a votat acum două săptămâni aproximativ, deci, de la noi au plecat, am vorbit cu şeful Termoenergeticii care ne-a confirmat că au ajuns şi că o să facă plata mai departe (…). O să facă azi, dar probabil că ELCEN o să îi vadă în două - trei zile", a adăugat Nicuşor Dan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇