Ministerul Investițiilor a publicat lista unităților care furnizează mese calde pensionarilor și celor fără adăpost

Ministerul Investițiilor a publicat lista unităților care furnizează mese calde pensionarilor și celor fără adăpost

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (MIFE) a publicat vineri lista unităților care livrează mese calde persoanelor de peste 75 de ani și celor fără adăpost. Este o măsură de transparentizare, au anunțat reprezentanții ministerului.

Lista conține restaurante, cantine și societăți care distribuie sau livrează la domiciliu mesele calde din proiectul „Sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic”.

Beneficiază de tichete pentru mese calde pensionarii cu vârsta de peste 75 ani, cu venituri de până la 800 lei/lună, dar și persoanele fără adăpost. Ajutorul pentru cumpărarea de mese calde este 180 lei/lună, sumă care se virează pe cardurile speciale puse la dispoziție în acest scop.

ADVERTISING

„Publicarea listelor cu societățile care asigură mesele calde este o măsură de transparentizare a implementării programului și care va facilita utilizarea sumelor alocate. Astfel, seniorii și persoanele fără adăpost vor putea fi îndrumați mai ușor către unitățile care furnizează sau livrează mesele calde finanțate din fonduri europene”, a declarat Cătălina Bădoiu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

MIPE a publicat listele unităților care livrează mesele calde, finanțate prin Programul Operațional Ajutorarea...

Posted by Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene on Friday, March 26, 2021

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 și a fost lansat în luna septembrie 2020.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit MIFE, bugetul alocat pentru prima etapă a programului este de 640 de milioane de lei, până acum fiind emise și distribuite 285.000 de carduri.

Sunt 3.500 de unități cu peste 8.000 puncte de lucru care oferă mese calde la nivel național.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇