Locuitorii din Prelungirea Ghencea vor să afle concret ce va face Nicușor Dan pentru zona lor şi acuză că au avut o deschidere mai mare spre dialog de la Firea

Locuitorii din Prelungirea Ghencea vor să afle concret ce va face Nicușor Dan pentru zona lor şi acuză că au avut o deschidere mai mare spre dialog de la Firea

Locuitorii din Prelungirea Ghencea îi cer primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, informații concrete despre proiectul ”fără sfârșit” din zonă.

Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea atrage atenția că este necesară transparentizarea proiectelor publice și monitorizarea evoluției lor.

Conform unui comunicat remis luni SpotMedia.ro, proiectul – demarat de Gabriela Firea – a fost ”vehicul de propagandă electorală” și pentru Nicușor Dan.

”Avântul lucrărilor a durat exact până în ziua alegerilor locale din septembrie, când odată cu pierderea alegerilor de către primarul care începuse lucrările, interesul pentru finalizarea proiectului a scăzut și el... ducând în cele din urmă la sistarea oficială a lucrărilor în data de 18.12.2020”, arată sursa citată.

ADVERTISING

Asociația a cerut o audiență cu actualul edil, pentru că locuitorii zonei au ”mari emoții, pentru că au trecut prin multe promisiuni electorale de-a lungul anilor”. Însă până acum nu a și fost programată o întrevedere cu primarul Nicușor Dan.

Ciucu anunță extinderea unei străzi din Sectorul 6, pentru a veni în ajutorul locuitorilor din Prelungirea Ghencea. Avertisment pentru dezvoltatorii imobiliari

Probleme și la carosabil

Pe lângă faptul că au fost sistate lucrările de supralărgire a străzii, organizația avertizează că ”situația carosabilului degradat a devenit periculoasă”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Numeroase gropi au apărut și deteriorat strada, circulația este mult îngreunată, iar mai mulți vecini au suferit pagube, deteriorându-și mașinile”, mai precizează sursa citată.

Astfel, au fost identificate 14 gropi pe o distanță de 2 km, dar și 6 treceri de pietoni nesemnalizate corespunzător!

prelungirea ghencea
Foto: Inițiativa Prelungirea Ghencea

Firea se laudă cu 700 de metri de drum în Prelungirea Ghencea, care nu ajută la nimic: E o bătaie de joc! Ce ne facem cu gaura de 1 km?

Excluși de la discuțiile despre buget

În plus, Inițiativa Prelungirea Ghencea este deranjată de faptul că nu a fost chemată la discuțiile de la PMB privind bugetul pe anul 2021: ”Cu tristețe remarcăm că am avut o deschidere mai mare spre dialog din partea fostei administrații”.

ADVERTISING

Nicuşor Dan anunţă bugetul Capitalei pe 2021 și pe ce va cheltui primii bani. Marile proiecte promise ar urma să fie bugetate abia din primăvară

”În tot acest timp, locuitorii zonei contribuie cu taxe și impozite, însă li se refuză o comunicare transparentă. Această zonă pare blocată în anii '90, deși e o parte din capitala țării. Prelungirea Ghencea este proiectul fără sfârșit și un calvar pentru cei ce o tranzitează”, mai subliniază documentul.

În fine, asociația cere inițierea de urgență a discuțiilor privind situația din zonă, avansarea de soluții rapide pentru repararea carosabilului, dar și reluarea lucrărilor sistate.

Amintim că Nicușor Dan a precizat, vineri, că ”lucrări noi de supralărgire a Bulevardului Ghencea” sunt cuprinse în bugetul pentru 2021, însă fără alte detalii.

Iată comunicatul integral al asociației:

ComunicatPresa_2021_PrelGhencea_Scan_0001
ComunicatPresa_2021_PrelGhencea_Scan_0002
ComunicatPresa_2021_PrelGhencea_Scan_0003

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇