Groapa care a înghițit o mașină îi dă apă la moară lui Băluță, în privința planșeului Unirii: Bucureștiul se prăbușește bucată cu bucată!

Groapa care a înghițit o mașină îi dă apă la moară lui Băluță, în privința planșeului Unirii: Bucureștiul se prăbușește bucată cu bucată!

În urma incidentului din Sectorul 6, unde o maşină a fost efectiv înghiţită de asfaltul surpat al unei străzi, primarul Daniel Băluță de la Sectorul 4 a transmis un mesaj prin care vrea să tragă un semnal de alarmă, făcând referire și la situația de la planșeul Unirii.

„Bucureștiul se prăbușește, bucată cu bucată, stradă cu stradă, sub „greutatea” scaunului primarului general, care vrea un scaun și mai mare, dorindu-și să prindă toată puterea în propriile sale mâini, prin centralizarea la Primăria Generală a serviciilor publice și a resurselor primăriilor de sector.

ADVERTISING

Astăzi s-a întâmplat în Sectorul 6, pe Șoseaua Orhideelor, unde asfaltul s-a surpat din senin și a „înghițit” mai multe mașini. În luna mai, s-a întâmplat același lucru și în Sectorul 1, pe strada Witting.

Mâine, Doamne-Ferește!, s-ar putea întâmpla și la Piața Unirii, unde planșeul Unirii, vechi de aproape 100 de ani și pe care râul Dâmbovița îl macină în fiecare zi, este declarat, de către experți, un PERICOL PUBLIC, pe care însă primarul general Nicușor Dan nu vrea să-l recunoască!

Sper că astfel de imagini îl vor trezi la realitate pe primarul general și că acesta va debloca lucrările ce trebuie făcute în tot orașul și va pune pe primul loc, așa cum ar trebui, siguranța oamenilor!", a scris Daniel Băluţă pe Facebook.

ADVERTISING

Referitor la acelaşi incident, într-o precizare remisă SpotMedia.ro, Primăria Sectorului 6 subliniază că este vorba despre un teren proprietare privată, unde s-au făcut lucrări care nu ţin de PS6, ci de PMB:

"Terenul s-a surpat deasupra unei conducte de utilități, unde au avut loc lucrări de-a lungul timpului. Din cauza greutății cumulate a mașinii parcate și a autoutilitarei care aparține unei firme de salubrizare, oprită pentru a ridica gunoiul.

Primăria Sectorului 6 nu are și nu a avut lucrări în zonă. Rețelele de utilități sunt administrate de către Primăria Municipiului București".

ADVERTISING

Gâlceava primarilor pe planșeul Unirii

Amintim că este mare scandal legat de planşeul de la Piaţa Unirii din Bucureşti, iar lucrările sunt încă departe de a începe.

După ce a tras semnale de alarmă că planşeul riscă să se prăbuşească în orice moment, Daniel Băluţă a anunţat brusc săptămâna trecută că a iniţiat procedura prin care lucrarea se întoarce în administrarea lui Nicuşor Dan, la Primăria Capitalei, pe care îl acuză că „a blocat” reparaţiile necesare la acest obiectiv.

În replică, Nicuşor Dan apreciază că Băluţă a avut "o declaraţie emoţională".

Primarul Capitalei a fost întrebat dacă sunt mai importante documentele decât viaţa oamenilor şi a răspuns că nu crede că problema se pune ”documente versus viaţă” şi a explicat că expertizele de la planşeul Unirii au indicat starea nesatisfăcătoare şi nu nivelul pericol public, pentru că în acest caz ar fi emis o autorizaţie în regim de urgenţă.

Iată planurile pe care le avea Primăria Sector 4, explicate pentru SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇