Fostul prefect USR de Bucureşti acuză că Prefectura Capitalei nu respectă termenele legale pentru scenariul roşu, din cauza presiunilor politice

Fostul prefect USR de Bucureşti acuză că Prefectura Capitalei nu respectă termenele legale pentru scenariul roşu, din cauza presiunilor politice

Fostul prefect al Capitalei, Alin Stoica, acuză că instituția se află sub presiune politică și, deși rata de infectare a trecut de 3 la mie în București, nu respectă termenele legale pentru constatarea intrării în scenariul roşu prevăzut de lege.

”Prefectura, sub presiune politică, nu respectă termenele legale pentru constatarea intrării în scenariul prevăzut de lege în cazul depășirii ratei de infectare de 3/1000!!!

Rata de infectare de 3/1000 a fost atinsă în data de 22 septembrie, la ora 10, conform celor publicate pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București!

ADVERTISING

Asta înseamnă că în 48 de ore, adică până azi, la ora 10, CMBSU, la convocarea prefectului, ar fi trebuit să constate intrarea în noul scenariu! Termenul a expirat, noile măsuri nu sunt nici acum în vigoare pe teritoriul Bucureștiului!”, scrie Alin Stoica pe Facebook.

Acesta subliniază că este prima dată când acest lucru se întâmplă, de la începutul pandemiei, și spune că vinovații trebuie căutați în rândurile politicienilor.

”Cred că este prima dată când acest lucru se întâmplă, de la începutul pandemiei! Vinovații nu trebuie căutați în Prefectură, ei sigur își fac treaba corect, ci în rândurile politicienilor care intervin într-un proces tehnic, menit să protejeze sănătatea bucureștenilor”, conchide Alin Stoica.

Prefectura, sub presiune politică, nu respectă termenele legale pentru constatarea intrării în scenariul prevăzut de...

Publicată de Alin Stoica pe Vineri, 24 septembrie 2021

Potrivit datelor transmise vineri de Grupul de Comunicare Strategică, rata de infectare în Capitala a ajuns la 3,77 cazuri/ o mie de locuitori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că, în plin val 4 al pandemiei, PNL organizează sâmbătă congres la care sunt așteptați 5.000 de oameni.

Pentru a organiza evenimentul, liberalii se bazează pe o modificare recentă a regulilor, care spune că organizarea și desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare 3 la mia de locuitori. Iar Romexpo ar avea o capacitate de 10.000 de locuri.

ADVERTISING

Citește și:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇