Șeful MedLife: România are 35.000 de cazuri noi pe zi, nu 7.000. Riscăm să ajungem, relativ curând, la sute de mii de infectări

Șeful MedLife: România are 35.000 de cazuri noi pe zi, nu 7.000. Riscăm să ajungem, relativ curând, la sute de mii de infectări

România are, în realitate, 35.000 de cazuri noi pe zi, nu 7.000, avertizează Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group.

Mai mult, spune el, dacă vom continua în acest ritm, riscăm să ajungem, relativ curând, la sute de mii de cazuri pe zi.

”Numărul infectărilor a început să crească într-un ritm foarte alert. Oficial avem peste 7.000 de cazuri pe zi. Dacă, însă, ne uităm la datele care au rezultat din studiile MedLife, ca urmare a testării mai reduse la nivel național, cifrele reale sunt de fapt de 5-7 ori mai mari.

ADVERTISING

Astfel încât astăzi discutăm deja despre 35.000 de cazuri pe zi. Aceste date coroborate cu faptul că aproape 80% din infectările cu tulpina Delta și 91% din decese sunt la persoane nevaccinate ar trebui să fie un semnal de alarmă iminent nu doar pentru autorități, dar și pentru noi toți.

Dacă vom continua în acest ritm, riscăm să ajungem, relativ curând, la sute de mii de cazuri pe zi”, avertizează Mihai Marcu, citat de Mediafax.

În ceea ce privește doza a treia de vaccin, acesta spune că ar trebui administrată cu prioritate persoanelor din categoriile considerate vulnerabile.

ADVERTISING

„Având în vedere că răspunsul imun al organismului post-vaccinare împotriva COVID-19 diferă în funcție de mai multe caracteristici, doza a treia de vaccin ar trebui administrată cu prioritate persoanelor din categoriile considerate vulnerabile, care fie au dezvoltat imediat după vaccinare un titru redus de anticorpi anti-S, fie au înregistrat scăderi semnificative ale titrului de anticorpi în primele 6 luni post-rapel.

Și aici vorbim cu precădere de persoane peste 50 de ani, în special bărbați, care suferă de boli cronice – diabet, obezitate, boli oncologice, cardiovasculare sau pulmonare și care nu au trecut anterior prin infecție cu SARS-CoV-2”, subliniază președinte și CEO MedLife Group.

ADVERTISING

Citește și: Un studiu realizat în România arată că aproape 80% dintre vaccinații cu Pfizer sunt protejați de formele grave de Covid şi la 6 luni după rapel. Femeile au mai mulți anticorpi

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇