Liberalii vor intra la congres pe baza certificatului de vaccinare sau a altor dovezi că nu sunt infectați. Și pe răspunderea șefilor

Liberalii vor intra la congres pe baza certificatului de vaccinare sau a altor dovezi că nu sunt infectați. Și pe răspunderea șefilor

Delegații liberali vor intra la congresul partidului de la Romexpo pe baza certificatului de vaccinare, dar și a altor documente care atestă faptul că nu sunt infectați, inclusiv teste rapide, conform ultimei decizii luate de Comisia de Organizare a Congresului PNL de sâmbătă, 25 septembrie, semnată de Theodor Stolojan, care a fost trimisă filialelor PNL din toată țara.

”Accesul se face doar pe baza actului de identitate (carte de identitate, pașaport, permis conducere) și a certificatului de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 (cu condiția să fi trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), a rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau a rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore ori a certificatului care să ateste faptul că persoana se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în decizia văzută de spotmedia.ro.

ADVERTISING

Documentele vor fi verificate de președinții filialelor PNL, care vor trebui să semneze declarații pe proprie răspundere că toți delegații din filiala respectivă îndeplinesc condițiile de participare la Congres.

Accesul delegaților se face între orele 08:30 și 12:30, iar cei care nu s-au înregistrat până la termenul limită nu vor putea să voteze. De asemenea, din cauza situației epidemiologice, nicio filială PNL nu va avea invitați la acest Congres.

La congresul PNL de sâmbătă sunt așteptați 5.000 de oameni, la interior, în condițiile în care rata de infectare în Capitală a ajuns luni la 2,57 cazuri per mia de locuitori, iar până sâmbătă se așteaptă să treacă și pragul de trei la mie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De altfel, potrivit Europa Liberă, Raed Arafat, șeful DSU, a informat PNL că persoanele care urmează să participe la Congres trebuie să fie vaccinate, să prezinte un test PCR sau antigen sau să demonstreze că se află în perioada cuprinsă între 15 - 180 de zile de la confirmarea infectării cu virusul*. Asta la o incidență de peste 2 la mie, dar sub pragul de 3.

”În cazul în care incidența cumulată la 14 zile, la nivelul municipiului București, va fi mai mare de 3/1.000 și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, accesul la Congres se va face doar prin prezentarea și scanarea Codului QR de pe certificatul digital al UE privind COVID-19”, a mai transmis Arafat organizatorilor (PNL).

ADVERTISING

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în acest caz. Liberalii susțin că 90% dintre participanți ar fi vaccinați, dar restul nu sunt și nici nu ar trebui să fie lăsați înauntru, chiar dacă vin cu teste negative, dacă incidența trece de 3 la mie până sâmbătă.

Pentru a organiza acest congres cu 5.000 de oameni, PNL se bazează pe o modificare recentă a regulilor, care spune că organizarea și desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare 3 la mia de locuitori. Iar Romexpo ar avea o capacitate de 10.000 de locuri.

*Pe de altă parte, deja de duminică, de la depășirea incidenței de 2%, în București, ”organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”. Deci nu se acceptă testele și vorbim de evenimente la exterior.

Cu alte cuvinte, după regulile impuse de Guvernul Cîțu, e mai ușor să faci un congres la exterior decât un concert la exterior. Cel puțin în acest moment, dar mai vedem ce se întâmplă până sâmbătă.

Avocat: Congresul PNL e un eveniment privat în spaţiu închis. Pot participa maximum 200 de persoane, cu certificat verde, dacă rata de infectare trece de 3 la mie în Bucureşti

Congresul PNL în plin val 4 de COVID: 5.000 de participanți, două staţii de testare rapidă la intrare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇