Avocat: Congresul PNL e un eveniment privat în spaţiu închis. Pot participa maximum 200 de persoane, cu certificat verde, dacă rata de infectare trece de 3 la mie în Bucureşti

Avocat: Congresul PNL e un eveniment privat în spaţiu închis. Pot participa maximum 200 de persoane, cu certificat verde, dacă rata de infectare trece de 3 la mie în Bucureşti

Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţine, într-o postare pe Facebook, că viitorul congres al PNL este „un eveniment privat în spaţiu închis, la care pot participa doar maximum 200 de persoane şi asta doar dacă toţi au certificat verde”.

Asta în situaţia în care Capitala va înregistra un indice de infectare cu SARS-CoV-2 de peste 3 la 1.000 de locuitori.

„Dacă până pe 25.09 Bucureştiul depăşeşte incidenţa de 3/mie, congresul PNL, la care sunt aşteptaţi 5.000 de delegaţi, nu va putea avea loc nicăieri, nici în spaţiu închis, nici pe stadion”, scrie Toni Neacşu pe Facebook, făcând referire la hotărârea de guvern adoptată vineri, care reglementează folosirea certificatului verde în localităţile cu rată de infectare cuprinsă între 3 şi 6 la o mie de locuitori.

El susţine că, într-o astfel de situaţie, la eveniment pot avea acces cel mult o mie de persoane.

„Juridic, el este un eveniment privat în spaţiu închis (Romexpo) la care pot participa doar maximum 200 de persoane şi asta doar dacă toţi au certificat verde. Dacă îl vor considera conferinţă în spaţiu închis, pot fi maximum 150 de participanţi, iar dacă îl vor considera alt eveniment cultural în spaţiu deschis, (să zicem pe stadion) pot participa maxim 1.000 de persoane cu certificat verde.

Ca atare, credeţi că vom depăşi până pe 25.09, ora 24.00, rată de incidenţa de 3/mie??”, mai scrie fostul membru al CSM pe reţeaua socială.

Alegerile nu pot avea loc în format online

Toni Necşu arată, în aceeaşi postare, că alegerile interne nu pot avea loc în format online decât după ce instanţa de judecată aprobă modificarea Statutului PNL.

„Congresul PNL nu se poate desfăşura online pentru că statutul partidului prevede votul secret în adunare cu prezenţa fizică, iar orice modificare la statut, pe care o poate face doar chiar congresul PNL, pentru a produce efecte juridice trebuie încuviinţată în prealabil de Tribunalul Bucureşti.

În cel mai negru scenariu posibil ţara va fi paralizată prin organizarea a 2 congrese PNL, unul de modificare a statutului în 25.09 şi unul online pentru alegerea preşedintelui, organizat undeva după cel puţin încă o luna de la acesta”, mai arată specialistul în Drept.

Subprefectul municipiului Bucureşti, Antonela Ghiţă, care a preluat atribuţiile de prefect, afirmă că, având în vedere condiţiile existente sâmbătă, când indicele de infectare în Capitală este de 2,33 la o mie de locuitori, congresul PNL s-ar putea desfăşura cu peste 2.500 de persoane doar dacă toţi participanţii ar fi vaccinaţi cu mai mult de 10 zile înaintea evenimentului.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇