Covid-19: Semne că ai putea fi infectat cu Delta. Cele mai frecvente cinci simptome la vaccinați vs nevaccinați

Covid-19: Semne că ai putea fi infectat cu Delta. Cele mai frecvente cinci simptome la vaccinați vs nevaccinați

Simptomele Covid-19 atunci când boala este provocată de varianta Delta sunt mai uşoare şi pot fi de multe ori confundate cu cele ale alergiilor sau ale altor afecţiuni comune, potrivit The Hill.

Şi în acest caz există simptome specifice bolii precum tuse, febră şi dificultăți respiratorii, precizează şeful Direcției de Sănătate din Louisiana, Joe Kanter. Însă mulţi pacienţi prezintă şi o congestionare a sinusurilor, secreții nazale și dureri în gât, care ar putea indica faptul că sunt infectaţi cu varianta Delta.

ADVERTISING

“Poţi prezenta simptome relativ uşoare pe care le poţi confunda uşor cu alergii sau ceva ce ai luat de la copilul tău care este la creşă. Dacă ai vreun simptom, nu contează cât de uşor, chiar dacă este o durere în gât, chiar dacă sunt secreţii nazale, chiar dacă este o congestie a sinusurilor, testează-te şi limitează contactul cu alte persoane până ai rezultatul”, a spus Kanter.

Cercetătorii au identificat anterior strănutatul excesiv drept un alt simptom al bolii provocate de varianta Delta, prezent în special în cazul pacienţilor vaccinaţi.

ADVERTISING

Medicul Inci Yildirim de la Yale Medicine, specialist în boli infecţioase şi vaccinologie, adaugă pe lista simptomelor prezentate de pacienţii infectaţi cu varianta Delta durerile de cap şi febre şi spune că tusea şi pierderea mirosului sunt mai puţin comune.

Ce am aflat recent despre varianta Delta

Varianta Delta a coronavirusului a devenit tulpina dominantă pe tot globul, inclusiv în Statele Unite, unde Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a publicat recent un rezumat cu lucrurile pe care le ştim până acum despre aceasta:

ADVERTISING

- Varianta Delta este mai contagioasă: este aproape de două ori mai contagioasă decât alte tulpini

 - Ar putea provoca forme mai grave ale bolii în cazul persoanelor nevaccinate: două studii diferite din Canada şi din Scoţia au arătat că probabilitatea ca pacienţii infectaţi cu varianta Delta să fie internaţi a fost mai mare comparativ cu situaţii în care pacienţii au fost infectaţi cu Alfa sau cu tulpinile originale ale virusului

- Persoanele nevaccinate rămân principala îngrijorare: riscul de a contracta şi de a transmite virusul este mai mare în cazul lor

- Persoanele cu schema completă de vaccinare infectate cu varianta Delta pot transmite şi ele virusul. Totuşi, perioada în care pacienţii vaccinaţi sunt contagioşi este mai scurtă

Cele mai comune cinci simptome la vaccinaţi şi nevaccinaţi

Semnele Covid-19 par a fi uşor diferite pentru pacienţii vaccinaţi faţă de pacienţii nevaccinaţi, arată un studiu recent realizat în Marea Britanie, prezentat de Business Insider.

Cele mai frecvente cinci simptome prezentate de pacienţii cărora le-a fost administrată schema completă de vaccinare: dureri de cap, secreţii nazale, strănut, pierderea mirosului şi dureri în gât.

Cele mai frecvente cinci simptome prezentate de pacienţii nevaccinaţi: dureri de cap, febră, secreţii nazale, dureri în gât şi tuse persistentă.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇