Dimineață cu scandal, la Consiliul General al Capitalei. Nicușor Dan și consilierii PSD s-au contrat pe sintagma „panaramă de ședință”.

Dimineață cu scandal, la Consiliul General al Capitalei. Nicușor Dan și consilierii PSD s-au contrat pe sintagma „panaramă de ședință”.

Ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de joi, 29 iunie, a început cu scandal.

Consilierul general Nicorel Nicorescu (USR) le-a propus colegilor o pauză în care să discute „un proiect pentru cartierul Greenfield” pe care USR îl dorește pe ordinea de zi a ședinței de joi. Este vorba – cel mai probabil – despre un proiect pentru drumul de acces care ar trebui construit în cartier pentru a asigura legătura cu Centura Capitalei.

Consilierii PSD s-au opus.

„Aș vrea să dăm cărțile pe față, domnule primar general. Când am intrat în ședință, dumneavoastră discutați cu colegii de la USR și PNL. Și erați foarte supărați că mulți dintre ei sunt online. Și probabil nu vă iese numărul de voturi.

ADVERTISING

Ca să fie clar pentru toți, noi nu suntem aici veniți ca păcălici. Acea oră și jumătate pe care o solicitați ca pauză o fi și pentru un proiect pe care n-ați avut timp să-l discutați. Dar și ca să fie chemați de acasă sau de unde or fi consilieri ca să se facă un cvorum, un număr de voturi pentru anumite proiecte care nu cred că sunt neapărat în interesul cetățenilor, ci în interesul dumneavoastră și a celor alături de care conduceți primăria (...)

Noi nu o să participăm – cum a zis și domnul consilier general Bădulescu – la panarama asta de ședință”, a precizat consilierul general Ancuța Comănici (PSD).

ADVERTISING

După câteva minute, când a luat cuvântul, Nicușor Dan a replicat:

„În primul rând, aș dori să se consemneze că expresia 'panaramă de ședință' nu are conotații peiorative sau discriminatorii”, a spus Nicușor Dan, râzând.

În cele din urmă - în ciuda protestelor consilierului general Adrian Moraru (PNL), care a susținut că nu există temei pentru suspendarea sau amânarea ședinței – președintele de ședință, consilierul general Roxana Cantea (USR) a supus la vot acordarea unei pauze.

Cu 27 de voturi pentru, 5 abțineri și 16 voturi împotrivă, s-a decis acordarea unei pauze.

ADVERTISING

Nemulțumit de faptul că nu primește un răspuns tehnic relevant din partea președintelui de ședință, Adrian Moraru a numit-o pe Roxana Cantea „o pesedistă adevărată”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇