Crucile datornicilor din cimitirul municipal din Alba Iulia au fost vopsite în portocaliu

Crucile datornicilor din cimitirul municipal din Alba Iulia au fost vopsite în portocaliu

Mai multe cruci din cimitirul municipal din Alba Iulia au fost vopsite cu portocaliu de către administratori, pentru a marca neplata la zi a concesiunii.

Poliţiştii s-au autosesizat și au deschis dosar penal.

„Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că reprezentanţii societăţii care administrează cimitirul ar fi aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte din incinta cimitirului. Acţiunea acestora a avut loc ca urmare a neplăţii de către concesionarii locurilor de veci a obligaţiilor legale”, a transmis IPJ Alba.  

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte.  

Bogdan Ion, administratorul firmei Corona, care gestionează cimitirul, a confirmat pentru Alba24.ro că polițiștii au fost la fața locului și a adăugat că le-a explicat despre ce este vorba.

`Din cele aproximativ 6.000 de morminte, vreo 50 sunt cu taxele neplătite de mai bine de 10 ani sau nu au plătit niciodată, iar multe au dreptul de folosință (de 25 de ani, n. red.) expirat. Aceste locuri trebuie redate în circuit”, a declarat Bogdan Ion.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a explicat că întâi a pus plăcute informative pe cruci, dar a decis ulterior sa folosească vopsea ca să fie mai vizibile sâmbătă aceasta, când este Ziua Morților și multă lume merge la cimitir.

Administratorul mai spune că metoda sa a dat rezultate, pentru că deja a fost contactat de 3 aparținători.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇