Cât îl costă lipsa de bun simț pe un bucureștean din Sectorul 6, prins că arunca gunoiul sistematic la poarta altora

Cât îl costă lipsa de bun simț pe un bucureștean din Sectorul 6, prins că arunca gunoiul sistematic la poarta altora

Polițiștii locali din Sectorul 6 au amendat cu 10.000 de lei un bărbat care își făcuse deja un obicei din a-și arunca gunoiul la poarta altcuiva.

„Un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Sectorul 6, și-a făcut un obicei din a-și abandona gunoiul în poarta unei familii de pe strada Drenajului. Polițiștii locali l-au depistat în mod repetat în timp ce descărca deșeurile din portbagajul mașinii și le arunca exact în același loc.

Mai întâi, camerele de supraveghere l-au surprins descărcând mai mulți saci cu materiale plastice și carton. Apoi, în altă zi, a venit și a lăsat un fotoliu.

ADVERTISING

După stabilirea identității, oamenii legii l-au sancționat contravențional cu două amenzi, în valoare totală de 10.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 6.

Puteți urmări imaginile mai jos:

200 de persoane, prinse în timp ce aruncau gunoiul pe domeniul public

Primăria Sectorului 6 mai transmite și că, „de la începutul acestui an, în Sectorul 6, peste 200 de persoane au fost prinse de către Poliția Locală Sector 6 în timp ce aruncau gunoaie de tot felul pe spațiul public.

ADVERTISING

Oamenii legii au dat 30 de avertismente și 192 de sancțiuni, în valoare totală de 308.500 de lei”.

323 de camere video monitorizează punctele cu probleme din sector

„De obicei, majoritatea celor care aruncă deșeuri pe stradă mizează pe faptul că nu-i vede nimeni.

Doar că cetățenii pot fi oricând surprinși în fapt de un polițist, de un trecător. Mai mult decât atât, pe raza Sectorului 6 sunt montate 323 de camere video (255 fixe și 68 mobile).

Potrivit H.C.G.M.B. numărul 120/2010, privind normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, toți cetățenii au obligația să păstreze curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice.

ADVERTISING

Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei. În primele 15 zile, amenda se poate plăti la jumătate”, a mai transmis Primăria Sectorului 6.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇