Bode speră să inaugureze peste 40 de kilometri de autostradă până la finele anului. Ce șosele s-ar putea deschide

Bode speră să inaugureze peste 40 de kilometri de autostradă până la finele anului. Ce șosele s-ar putea deschide

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că își dorește ca până la finele acestui an să inaugureze alți peste 40 de kilometri de autostrada. Dar nu promite nimic.

Cabinetul Dăncilă – cu Răzvan Cuc ministru al Transporturilor – a promis că va inaugura în 2019 nu mai puțin de 180 de kilometri de autostradă (mai mulți decât avea în lucru – n.red.). Până la urmă, anul trecut s-au deschis doar vreo 43 de kilometri de șosea de mare viteză.

În acest context, de la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, Lucian Bode a evitat să își asume un număr de kilometri de autostradă de inaugurat. A spus doar că este posibil sau că speră ca anumite sectoare să fie deschise traficului în anul 2020.

ADVERTISING

Până la acest moment, în 2020 s-au inaugurat aproape 25 de kilometri de autostradă. Este vorba despre tronsonul dintre Biharia – Borș (lung de 5,35 kilometri) și tronsonul dintre Iernut-Cheţani, parte din A3 (lung de circa 18 kilometri).

Invitat la Interviurile Hotnews.ro, ministrul Transporturilor a declarat să speră ca până la finele anului va mai putea da în trafic alți peste 40 de kilometri de șosea de mare viteză.

”Până la sfârşitul anului sunt șanse foarte mari ca Lotul 1 din Autostrada Sebeș - (lung de circa 18 kilometri - n.red.) - cu un stadiu fizic de peste 95% să fie dat în trafic. Îmi doresc acest lucru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Varinta Ocolitoare Bacău are 31 de km, dintre care 17 de autostrada (parte din A7 – n.red). Termenul contractual de finalizare este ianuarie 2022. Cei 17 kilometri de autostradă au un progres fizic de peste 85%. Și mi-aș dori ca până la finele anului acest tronson să fie dat în trafic.

Tronsonul Râșnov-Cristian (unde se lucrează pe circa 10 kilometri, dar din care doar circa jumătate autostradă, iar restul drumuri de legătură – n.red.) are de asemenea un progres fizic de aproape 90%, cu șanse foarte mari să se finalizeze in acest an”, a adăugat Lucian Bode.

ADVERTISING

Acesta a spus că, dacă acest obiectiv va reuși, atunci de la preluarea mandatului Cabinetul Orban va da în trafic în jur de 90 de kilometri de autostrada, față de 95 de kilometri cât a reușit să inaugureze guvernarea precedentă în 3 ani.

Citește și:

Ministrul Bode promite că începe lucrările la peste 150 km de autostrăzi şi drumuri expres în 2020

Ministrul Bode spune că lotul 2 din Autostrada Comarnic-Brașov va fi gata în noiembrie, cu 10 luni înainte de termen


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇