Armata vrea blocuri și hotel, în loc de parc în Drumul Taberei. Ciucu: Își țin terenul în mizerie, e o rușine!

Armata vrea blocuri și hotel, în loc de parc în Drumul Taberei. Ciucu: Își țin terenul în mizerie, e o rușine!

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că nu poate să extindă Parcul Drumul Taberei, așa cum a promis în campania electorală pentru că acolo îşi face Armata blocuri și un hotel.

Într-un interviu acordat spotmedia.ro la jumătatea mandatului, l-am întrebat pe primarul Sectorului 6 în ce stadiu este extinderea parcului Drumul Taberei.

Ciucu a declarat, în campania electorală din 2020, că vrea să extindă parcul pe terenul de vizavi, situat la intersecția străzilor Brașov și Drumul Taberei.

Acum spune, însă, că – la cum arată lucrurile – proiectul nu mai este realizabil.

ADVERTISING

„Am făcut tot ce era de făcut, din punctul meu de vedere, pentru ca acest lucru să se întâmple (se fie extins parcul – n.red.).

Am inițiat și hotărâre de Consiliu Local, prin care cerem terenul Armatei. Din păcate, Armata nu vrea să ni-l dea.

Vestea extrem de proastă este că Armata vrea acolo blocuri și un hotel. În acest moment, nu am forța politică să schimb proiectul Armatei. Sper să nu fie bugetat. Fac apel la noul ministru al Apărării să nu bugeteze acest proiect!

Mai rău, din păcate, este că a trecut o lege prin Parlament prin care primăriile sunt scoase din schemă, iar instituțiile de forță măjoră – Armata, în special, dar nu doar la Armata - acolo unde au unități militare, își pot da singure certificat de urbanism și autorizație de construire. Și nu le mai verifică primăria documentația (...)

ADVERTISING

Eu nu înțeleg ce mare secret și unitatea militară poate să fie acolo, atâta timp cât vorbim despre niște blocuri și un hotel.

Adică nu văd de ce s-ar prevala (de dreptul legal de a ocoli circuitul civil, care implică primăria – n.red.). Și din punctul meu de vedere ar face o ilegalitate Armata, dacă nu merge pe circuitul civil corect.

S-a încercat cumva - și nu doar în Sectorul 6 sau în București - ocolirea administrației locale, ceea ce pe termen lung, evident, afectează calitatea vieților oamenilor.

ADVERTISING

Mi-aș dori ca Armata să fie aproape de locuitorii Sectorului 6 și să respecte urbanismul așa cum respectă orice privat, așa cum respectă oricare instituție publică.

I-am chemat la discuție. Le-am spus Haideți măcar să vedem și noi proiectul. Să vedem cum amplasați acest hotel și poate un teren ni-l dați nouă ca să-l facem frumos, în fața hotelului. Nu au fost interesați de aceste discuții și vor să facă un hotel chiar pe trotuar. O să distrugă zona de la Piața Moghioroș.

Acel teren este ținut de ani și ani de zile într-o situație mizeră. Noi nu putem amenda Armata, că până acum le-am fi ars cred zeci de amenzi pentru halul în care țin acel teren. Este o rușine!”, a declarat Ciprian Ciucu pentru spotmedia.ro.

Urmăriți toate declarațiile pe tema extinderii parcului Drumul Taberei în interviul video, de la minutul 18.57.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, despre primii 2 ani de mandat

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇