Ciucu îi răspunde lui Clotilde Armand: Toată lumea îi pute. Mi-am dat şi eu seama că e o cauză pierdută şi m-am detaşat

Ciucu îi răspunde lui Clotilde Armand: Toată lumea îi pute. Mi-am dat şi eu seama că e o cauză pierdută şi m-am detaşat

Disputa continuă între primarii de la Sectorul 1 şi 6. După ce aseară Clotilde Armand i-a dedicat lui Ciprian Ciucu o lungă postare pe Facebook plină de insulte, azi a venit rândul edilului de la Sectorul 6 să publice pe aceeaşi reţea un mesaj, despre care promite că este ultimul în acest conflict.

În mare, Ciprian Ciucu a transmis că Armand provoacă ”conflicte generalizate, cu toată lumea, permanent, inducând manipulativ senzaţia falsă de cetate asediată”. Dar are dreptate într-o privinţă: contractul cu Romprest e o mizerie!

Postarea lui Ciucu este adresată bucureştenilor, dar şi membrilor şi simpatizanţilor USR, cărora le spune că a "făcut timp de câteva luni tot ce a fost omeneşte posibil" pentru a-i asigura lui Armand "sprijinul PNL Sector 1 pentru a-şi putea îndeplini mandatul."

"Efortul meu m-a dus atunci chiar aproape de un conflict cu propriii mei colegi. Eu am insistat că trebuie să menţinem majoritatea, ei îmi spuneau că dna. Armand este o persoană profund conflictuală şi că este imposibil. Conduce primăria dictatorial, netransparent, isteric. Implicat fiind în acele lungi discuţii, vă spun pe cuvânt de onoare, că orice se decidea nu era respectat de către doamna Armand. Nimic”, a scris Ciucu, pe Facebook. 

ADVERTISING

Ulterior, însă, şi-a dat şi el seama că efortul este inutil, pentru că "este o cauză pierdută".

"Şi m-am detaşat, tocmai pentru ca să nu escaladăm conflictul de la nivelul Sectorului 1 şi la Sectorul 2 şi la Sectorul 6 şi la Consiliul General, acolo unde suntem datori să le asigurăm primarilor noştri majorităţi şi stabilitate”, explică Ciucu.

Relaţie excelentă cu USR, în Bucureşti

Primarul liberal spune că l-a rugat pe Vlad Voiculescu, preşedintele USR Bucureşti, să nu exporte "isteria şi conflictul în alte primării”.

”Îi mulţumesc pentru că a înţeles. Am continuat să am o relaţie excelentă, fiind în contact permanent cu primarul Sectorului 2 (USR), cu viceprimarii şi consilierii USR din Sectorul 6 şi cu consilierii generali ai USR. O relaţie bazată pe respect, deferenţă şi focalizată pe scopul comun de a guverna cât mai bine administraţiile în care avem majoritatea", prezintă Ciucu starea de fapt între cele două partide.

ADVERTISING

Chiar şi după "acest atac furibund", liderul liberal spune că doreşte în continuare colaborarea cu USR şi să nu lase "nebunia de la Sectorul 1 să ne contamineze pe toţi”.

”Unde a greşit şi greşeşte doamna Armand”

Asta în explică mai departe Ciucu:

  • Un primar este dator faţă de propriii cetăţeni să îşi facă majorităţi care să-i susţină proiectele.
  • Un primar este dator să susţină şi proiectele propriei sale majorităţi.
  • Viceprimarul PNL trebuia să primească anumite atribuţii şi instituţii în coordonare. Tot ce s-a negociat nu a fost respectat.
  • Instituţia coaliţiei, colaborării şi negocierii a fost înlocuită cu conflictul total pe toate planurile.
  • Nu poţi face o majoritate cu oameni pe care îi jigneşti permanent, în timp ce le faci aiurea plângeri penale.
  • Toată lumea îi pute, toţi sunt hoţi, toţi sunt ticăloşi, absolut toţi şi permanent.
  • Toată comunicarea ei publică nu este despre ce a făcut în Sectorul 1 ci despre pe cine să mai atace.
ADVERTISING

Cum se face la Sectorul 6

Ciucu îi explică încă o dată cum face la Sectorul 6:

  • La Sectorul 6 noi avem 2 viceprimari USR. DOI, nu unul!
  • Am negociat ca 5 dintre cele 9 instituţii să fie direct în subordonarea acestor doi viceprimari. CINCI!
  • Peste aceasta, au cerut şi alte atribuţii, pe care le-au primit.
  • Luăm toate deciziile împreună şi nu pun nimic neagreat în coaliţie pe ordinea de zi!
  • PNL Sector 6 şi eu le punem proiectele pe ordinea de zi şi le votăm. Apoi, îi ajutăm în implementare.
  • Viceprimarii USR au acces direct şi permanent la toţi directorii din Primărie şi subordonate, chiar dacă nu sunt în coordonarea lor. Aşa ceva este o imposibilitate la PS1, unde le este interzis directorilor să interacţioneze cu consilierii locali ai PNL
  • PNL şi USR pot să se comporte raţional şi să colaboreze la Sectorul 1, 6 şi la Primăria Capitalei, "doar la Sectorul 1 nu se poate”.

Are dreptate cu Romprest, dar restul sunt fabulaţii

Totuşi, într-o privinţă, Ciucu îi dă dreptate: "Contractul cu Romprest este o mizerie, făcut în defavoarea cetăţenilor", dar modul în care a acţionat până acum, tot conflictual, nu i-a adus rezultate, din contră i-a adus datorii suplimentare. În plus, acuzaţiile cum că Ciucu ar avea “interese” raportat la Romprest "sunt simple fabulaţii scornite de o minte bolnavă”.

Apoi, Ciucu îi răspunde şi referitor la acuzaţiile cum să oferă contracte directe unei firme de urbanism.

”Sunt iarăşi fabulaţiile unei minţi bolnave croită să atace gratuit şi mincinos. Acel contract cadru a fost atribuit printr-o procedura competitivă şi transparentă, derulată pe SICAP, la care au mai participat încă alte vreo 4-5 companii.

La ce îi ajută aceste minciuni? Ce era să fac? Un abuz, să ii descalificăm? Să stăm fără contracte de proiectare ca la PS1? Să nu facem nimic? Nimic nu se poate fără proiectare.

Sectorul 1 are de 2 ori mai puţini cetăţeni decât Sectorul 6 şi un buget de două ori mai mare decât Sectorul 6.

Mă acuză că nu am făcut reforme şi că am rezultate doar pe Facebook. Pe mine. Ea.

Este efectiv ridicol”, spune Ciucu. 

În concluzie, liberalul îi roagă pe simpatizanţii USR să se detaşeze şi să compare situaţiile: "Nu vă lăsaţi manipulaţi de perdeaua de fum aruncată mereu în spaţiul public de către Clotilde Armand ca să îşi ascundă incompetenţa. Este foarte important să nu exportăm nebunia care a cuprins Primăria Sectorului 1 acolo unde coaliţiile noastre locale încă rezistă".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇