Ciucu a anunţat cum se va amenaja Lacul Morii și când încep lucrările (Foto)

Ciucu a anunţat cum se va amenaja Lacul Morii și când încep lucrările (Foto)

Primăria Sectorului 6 a finalizat concursul internațional de soluții pentru amenajarea Lacului Morii. Edilul Ciprian Ciucu a postat câteva imagini cu modul în care urmează să arate zona de 16,6 hectare și a promis că în 2023 începe implementarea proiectului.

„O echipă mixtă Belgia – România a câștigat concursul de soluții pentru amenajarea Parcului Lacul Morii

Spații de recreere moderne și prietenoase, terenuri de sport, facilități sportive și de petrecere a timpului liber, vegetație spectaculoasă, structurată pe 4 paliere de înălțime, dar și o mini-pădure urbană, așa va arăta viitorul Parc Lacul Morii din Sectorul 6, în viziunea echipei de arhitecți care a câștigat concursul internațional de soluții. Ideile lor urmează să fie executate anul viitor.

Lacul-Morii-2
Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Nu mai puțin de 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști s-au înscris în cursa pentru cea mai bună idee de amenajare. Proiectele lor au fost analizate și jurizare de către un juriu internațional (format din arhitecți, peisagiști, urbaniști și biologi din România, Grecia, Portugalia și Germania - n.red.)

ADVERTISING

Puteam să fi făcut o procedură mai simplă de atribuire a proiectării, care până acum să fi realizat deja proiectarea și să fi început lucrările. Dar am preferat un concurs de soluții la cel mai înalt nivel posibil în România, deoarece un juriu profesionist a putut ierarhiza mai multe proiecte intrate în competiție și astfel calitatea deciziei și implicit a viitorului parc să fie net superioară”, a scris Ciprian Ciucu, pe Facebook.

O echipă mixtă Belgia – România a câștigat concursul de soluții pentru amenajarea Parcului Lacul MoriiSpații de...

Publicată de Ciprian Ciucu pe Luni, 31 octombrie 2022

Premiul I la concursul de soluții a fost câștigat de Metapolis Architects Belgia, prin filiala sa din România. Valoarea premiului este de 2.677.700 de lei (fără TVA). Această sumă reprezintă contravaloarea serviciilor de proiectare.

ADVERTISING

„Vrem să readucem natura în această zonă. Avem nevoie de o vegetație care să reziste la secetă și care să readucă pe dig o biodiversitate care exista înainte. Apoi, am propus spații polivalente care pot fi amenajate rapid pentru anumite evenimente punctuale. Vrem să realizăm un parc pentru giuleșteni, pentru bucureșteni, un proiect care să aducă mai multă natură în oraș”, a declarat arhitectul Cristian Panait, unul dintre specialiștii care a lucrat la proiect.

Cum va fi amenajat Lacul Morii

„Echipa de arhitecți și peisagiști din România și Belgia au propus în primul rând o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași, astfel încât spațiul verde să devină un tot unitar. Apoi, de-a lungul zonei de promenadă cu lungimea de peste 2 km va fi o amenajare liniară, însă deloc monotonă. Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la Insula Îngerilor, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe 4 paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber.

ADVERTISING

Insula Îngerilor, punctul de atracție al parcului

Insula Îngerilor, în care nu s-a mai investit de la Revoluție, va prinde și ea viață. De altfel, ea va fi punctul central de atracție al întregului parc. Acolo se vor putea organiza evenimente culturale și sportive, va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice. Vegetația de aici va fi una luxuriantă, cu o paletă complexă de arbori, arbuști și flori.

După insulă, amenajarea continuă spre vest, cu o mini-pădure urbană, terenuri sportive și traseu de biciclete”, a mai scris primarul Sectorului 6, pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇