Spania și-a îndeplinit obiectivul: A vaccinat cu ambele doze 70% din populaţie

Spania și-a îndeplinit obiectivul: A vaccinat cu ambele doze 70% din populaţie

Spania a anunţat miercuri că a vaccinat 70% din populaţie cu două doze de vaccin pentru Covid-19, îndeplinind obiectivul stabilit de guvern pentru luna august.

În același timp, rata de incidenţă continuă tendinţa descendentă din ultima lună, după o creştere puternică, transmite Reuters.

Cu peste 66 de milioane de doze administrate, 70,3% din populaţia Spaniei a fost vaccinată complet până pe 31 august, în timp ce 77% a fost vaccinată parţial, arată datele Ministerului Sănătăţii.

”Am realizat acest lucru datorită forţei serviciului public naţional, efortului profesioniştilor din domeniul sănătăţii, muncii, agenţiilor publice şi conştientizării mari a cetăţenilor", a scris pe Twitter premierul Pedro Sanchez.

Noi relaxări

Numărul mediu de cazuri la 100.000 de persoane din ultimele 14 zile a scăzut miercuri la 221, de la 233 în ziua precedentă, potrivit Ministerului Sănătăţii, aducând numărul total de cazuri confirmate la peste 4,8 milioane.

Dar decesele înregistrate în ultimele şapte zile au crescut, totalizând 352 în raportul de miercuri, faţă de 319 marţi, ducând numărul total al deceselor cauzate de virus la aproximativ 84.500.

Ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, a cerut cetăţenilor să rămână precauţi pentru a obţine o incidenţă mai mică.

Într-un semn al progresului, autorităţile centrale şi regionale au convenit să crească de la 40% la maximum 60% gradul de ocupare permis în facilităţile sportive în aer liber, cum ar fi stadioanele de fotbal, pentru luna septembrie, pentru a ajuta cluburile puternic afectate de impactul pandemiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇