Şeful OMS recomandă bărbaţilor reducerea numărului de parteneri sexuali pentru a evita variola maimuţei

Şeful OMS recomandă bărbaţilor reducerea numărului de parteneri sexuali pentru a evita variola maimuţei

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) i-a sfătuit, miercuri, pe bărbaţii care riscă să contracteze variola maimuţei să ia în considerare reducerea numărului de parteneri sexuali ”pentru moment”, după ce agenţia de sănătate a ONU a declarat virusul drept o urgenţă de sănătate globală.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că 98% dintre cazurile de variola maimuţei depistate de la apariţia focarelor în luna mai au fost în rândul bărbaţilor homosexuali, bisexuali şi altor bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi. El a cerut celor expuşi riscului să ia măsuri pentru a se proteja, relatează AP.

ADVERTISING

”Acest lucru înseamnă să faci alegeri sigure pentru tine şi ceilalţi, pentru bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi. Astfel, este inclusă, pentru moment, reducerea numărului de parteneri sexuali”, a subliniat el.

Persoanele bolnave ar trebui să se izoleze şi să evite contactul fizic apropiat, iar oamenii ar trebui să obţină informaţii cu privire la orice partener sexual nou, a mai spus şeful OMS.

Oficialii OMS au subliniat că variola maimuţei poate infecta pe oricine se află în contact strâns cu o persoană infectată sau cu îmbrăcămintea sau lenjeriile de pat contaminate. Boala ar putea fi mai gravă în rândul populaţiei vulnerabile, precum copiii sau femeile însărcinate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Comisarul european însărcinat cu Sănătatea, Stella Kyriakides, a îndemnat, miercuri, cele 27 de state membre să îşi intensifice eforturile pentru a combate focarele din UE, pe care ea le-a numit ”epicentrul cazurilor depistate”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇