Sanofi va produce 100 de milioane de vaccinuri pentru Pfizer, deși sunt rivali

Sanofi va produce 100 de milioane de vaccinuri pentru Pfizer, deși sunt rivali

Gigantul farma francez Sanofi va produce mai mult de 100 de milioane de doze de vaccin COVID-19 dezvoltat de competitorii Pfizer și BioNTech, până la sfârșitul anului, a declarat Paul Hudson, CEO Sanofi, într-un interviu acordat Le Figaro.

Practic, Sanofi promite să producă dozele în fabrica sa din Frankfurt începând din luna iulie a acestui an, în condițiile în care Pfizer și BioNTech, ca și AstraZeneca, fac față cu greu cererii de vaccinuri la nivel global, scrie Reuters.

ADVERTISING

Întrucât Sanofi și partenerul său britanic GlaxoSmithKline și-au amânat lansarea propriului vaccin spre sfârșitul anului 2021, compania franceză a decis să abordeze Pfizer ”pentru a se putea face utilă încă de pe acum”, spune Hudson, confirmând, pe această cale, că a făcut deja o înțelegere cu compania americană, relatează Reuters.

Hudson a mai spus, de asemenea, că nu renunță la niciunul din cele două proiecte de vaccinuri pe care le-a început (unul împreună cu GSK și altul cu americanii de la Translate Bio, tot pe baza tehnologiei ARNm).

ADVERTISING

Vestea vine la doar câteva după ce un alt gigant francez, Institutul Pasteur, a anunțat că îşi opreşte principalul proiect de dezvoltare a unui vaccin împotriva Covid-19, deoarece primele teste au arătat că este mai puţin eficient decât se spera.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇